Connect with:
HomeΕιδήσεις5 τομείς αγοράς υγείας με δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα

5 τομείς αγοράς υγείας με δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα

Τουλάχιστον πέντε τομείς της Υγείας παρουσιάζουν δυνατότητες ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η βιοτεχνολογία, η παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, η ψηφιακή υγεία, οι κλινικές δοκιμές και οι βιοφαρμακευτικές υπηρεσίες, όπως τόνισε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας, μιλώντας στο 24ο Ετήσιο Φόρουμ Capital Link Invest in Greece, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην καινοτόμα βιοφαρμακευτική βιομηχανία και έχουν τεθεί τα θεμέλια που θα καταστήσουν τη χώρα ανταγωνιστική διεθνώς στον τομέα αυτόν.

Κοντοζαμάνης: «Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στην υγεία» - Οι 5 τομείς με δυνατότητες ανάπτυξης

«Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στον τομέα της υγείας ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την καινοτομία, την Έρευνα και Ανάπτυξη και την απασχόληση. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι ήδη ορατά. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε πρόσφατα επενδυτικά σχέδια ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η Pfizer, μια κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως, έχει έδρα ενός διεθνούς κέντρου ψηφιακής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η πολυεθνική φαρμακευτική βιομηχανία Boehringer Ingelheim επενδύει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στην περίοδο 2019-2025, για να επεκτείνει τις παραγωγικές δραστηριότητες του εργοστασίου της στο Κορωπί Αθηνών»», επισήμανε.

Επίσης, ανακοίνωσε το σχέδιο της Κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε Κέντρο Αριστείας στον τομέα των Κλινικών Δοκιμών.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, αλλά και να ενισχύσουμε την οικονομία που βασίζεται στη γνώση και να δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στη χώρα. Επιπλέον, εργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να γίνει κόμβος στην παροχή υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης, Ανάλυσης Μεγαδεδομένων, δεδομένων Real World Evidence, Μητρώων Ασθενών και άλλων υπηρεσιών ψηφιακής υγείας. Επίσης, να προσελκύσουμε εταιρείες που αλληλοεπιδρούν με τη διαδικασία ανακάλυψης, ανάπτυξης και εμπορίας φαρμάκων.
Η χώρα διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως καταρτισμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, σύγχρονες υποδομές και προηγμένη ιατρική τεχνολογία», τόνισε.

Η Ελλάδα αναμφίβολα αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, είπε καλώντας την επενδυτική κοινότητα να αδράξει τις ευκαιρίες που έχουν προκύψει στον τομέα της Υγείας.

Written by

Τα νέα της Υγείας