Connect with:
HomeΕιδήσειςΝοσοκομείο Βόλου: Σε κίνδυνο οι εφημερίες τον Σεπτέμβριο

Νοσοκομείο Βόλου: Σε κίνδυνο οι εφημερίες τον Σεπτέμβριο

Σοβαρό πρόβλημα στις εφημερίες και στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών την τρέχουσα περίοδο, έχει δημιουργηθεί στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Βόλου, από τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των ειδικευμένων χειρουργών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Για το ζήτημα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή, στο κείμενο της οποίας αναφέρεται ότι στη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπουλείου υπηρετεί ως ειδικευμένο προσωπικό 1 Διευθυντής, 3 Επιμελητές Β’ και 1 Επικουρικός ιατρός, υποστελέχωση που αγγίζει το 50% με βάση το Οργανόγραμμα της Κλινικής. Εδώ και έναν και πλέον χρόνο, 5 μόλις ειδικευμένοι Χειρουργοί καλούνται να καλύψουν 60 ή και 62 εφημερίες ανά μήνα, καθώς η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί σε 24ωρη βάση, με το προσωπικό να εργάζεται πλέον στα όρια της αντοχής του.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ιατρών, προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη και κυρίως ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου, οι γιατροί υποχρεώθηκαν να εκτελούν 11 έως και 13 εφημερίες το μήνα, ταυτόχρονα με προγραμματισμένες και επείγουσες επεμβάσεις, τα καθημερινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία αλλά και την κάλυψη αναγκών άλλων Τμημάτων. Αποτέλεσμα είναι, οι χειρουργοί του Νοσοκομείου Βόλου να παραμένουν έως και 35 ώρες συνεχόμενες στο Νοσοκομείο και εργάζονται από 70 έως και 80 ώρες την εβδομάδα.

Για το μήνα Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα εφημέρευσης της Χειρουργικής Κλινικής αναμένεται να καλυφθεί µε ασφάλεια µόνο μερικώς, αναφέρει το healthdaily.gr. Συγκεκριμένα θα καλυφθούν µε έναν Χειρουργό σε ενεργό εφημερία και έναν σε εφημερία ετοιμότητας κατά προτεραιότητα όλες οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να µην τεθεί θέμα ασφάλειας σε ημέρες που το Νοσοκομείο λειτουργεί µόνο µε εφημερεύον προσωπικό.

Written by

Τα νέα της Υγείας