Connect with:
HomeΕιδήσειςΔιπλό εμβόλιο για τον Covid στην Αγγλία

Διπλό εμβόλιο για τον Covid στην Αγγλία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα διπλό εμβόλιο που αντιμετωπίζει τόσο τον αρχικό ιό Covid όσο και τη νεότερη παραλλαγή Όμικρον.

Οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει πλέον μέρος της αναμνηστικής εκστρατείας του φθινοπώρου.

Από τη Moderna εκτιμάται πως 13 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου της θα είναι διαθέσιμες φέτος, αλλά 26 εκατομμύρια άνθρωποι είναι επιλέξιμοι για κάποια μορφή αναμνηστικής δόσης.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν όποια αναμνηστική τούς προσφέρεται, καθώς όλα τα εμβόλια παρέχουν προστασία.

Τα αρχικά εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία σχεδιάστηκαν για να εκπαιδεύσουν τον οργανισμό να καταπολεμά την πρώτη μορφή του ιού που εμφανίστηκε στη Γουχάν της Κίνας στα τέλη του 2019.

Ο κορωνοϊός, από τότε, έχει μεταλλαχθεί ουσιαστικά, με μια ροή νέων παραλλαγών που αναδύονται που μπορούν να αποφύγουν ορισμένες από τις ανοσοποιητικές μας άμυνες. Έχουν προκαλέσει μεγάλες αυξήσεις σε κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

Τα αρχικά εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση ή θάνατο, αλλά οι εταιρείες τα προσαρμόζουν ώστε να ταιριάζουν με τον ιό καθώς εξελίσσεται.

Τα κρούσματα κορωνοϊού μειώνονται αυτή τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα μέσα έως τα τέλη Ιουλίου, περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: BBC

Written by

Τα νέα της Υγείας