Connect with:
HomeΕιδήσειςΔιεθνή έκθεση υγείας Medica 2022

Διεθνή έκθεση υγείας Medica 2022

Διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις στον τομέα της Υγείας διοργανώνονται από το Εnterprise Europe Network και το ZENIT GmbH στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης MEDICA 2022, στις 14-17 Νοεμβρίου 2022 στο Ντίσελντορφ (Γερμανία) με φυσική παρουσία, και στις 1 Σεπτεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2022 μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), συντονιστής του ελληνικού κόμβου του Enterprise Europe Network, υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων, ερευνητικών οργανισμών και πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επιχειρήσεις, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς που επιδιώκουν ερευνητικές, τεχνολογικές και επιχειρηματικές συνεργασίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνή συνεργασία αλλά και για χρηματοδότηση, να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα που είναι σε στάδιο αξιοποίησης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους εταίρους για διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της υγείας, αλλά και για χρηματοδότηση, να ενημερωθούν για καινοτόμες τεχνολογίες και να προωθήσουν ερευνητικά αποτελέσματα.

 

Η Διεθνής Έκθεση MEDICA, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιείται η εκδήλωση δικτύωσης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία συνάντησης καινοτόμων φορέων της αγοράς ιατρικών τεχνολογιών. Η συγκριμένη εκδήλωση δικτύωσης έχει παράδοση 20 ετών, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν περίπου 350 φορείς από 40 χώρες και πραγματοποιούνται 700 προγραμματισμένες συναντήσεις.

Σειρά εκδηλώσεων, webinars και παρουσιάσεων θα πραγματοποιηθούν από τις 5 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να υποβάλουν προφίλ συνεργασίας (αναζήτηση εταίρων για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ζήτηση ή προσφορά επιχειρηματικών προτάσεων, και τεχνολογικών προϊόντων) μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Κατά την εγγραφή, στο πεδίο γραφείο υποστήριξης – Support Office, μπορούν να επιλέξουν ΕΚΤ, προκειμένου να υποστηριχθούν από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βαρβάρα Βασιλάκη, σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ (τηλ.: 210 2204912, email: vasilaki@ekt.gr).

Enterprise Europe Network-Hellas

Το Enterprise Europe Network-Hellas, o ελληνικός κόμβος του Enterprise Europe Network, είναι το μεγαλύτερο ελληνικό δίκτυο επιχειρηματικής υποστήριξης, το οποίο αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΕΚΤ, οργανισμός δημοσίου συμφέροντος εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση, αξιοποιώντας τα ερευνητικά αποτελέσματα και τις τεχνολογίες/προϊόντα τους. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων, ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές, παρέχει πληροφόρηση για τη λειτουργία της ευρωπαϊκής αγοράς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτή.

Επίσης, δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν διεθνείς επιχειρηματικές, τεχνολογικές και ερευνητικές συνεργασίες, ανταλλαγή γνώσης και μεταφορά τεχνολογίας, συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και brokerage events.

Written by

Τα νέα της Υγείας