Connect with:
HomeΕιδήσειςΣτάση εργασίας στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Προβλήματα έφερε η μετακίνηση από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, τεσσάρων νοσηλευτικών λειτουργών του Νοσοκομείου Λάρνακας, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το προσωπικό να προχωρήσει το πρωί του Σαββάτου σε αυθόρμητη στάση εργασίας.

H στάση εργασίας έρχεται λίγες μέρες μετά την στάση εργασίας στην οποία προχώρησαν την περασμένη βδομάδα οι γιατροί του δημοσίου, οι οποίοι εργάζονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), γεγονός που ανησυχεί τους εμπλεκόμενους φορείς.

O Νοσηλευτικός Λειτουργός του ΓN Λάρνακας, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, δεν αποκλείουν την κλιμάκωση των μέτρων τη Δευτέρα, ενώ υποστήριξε ότι ο ΟΚΥπΥ, εκθέτει το νοσοκομείο Λάρνακας ανεπανόρθωτα».

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο η ΠΑΣΥΝΟ, εκφράζει αγανάκτηση για την απόφαση της διοίκησης του ΟΚΥπΥ να μετακινήσει άλλους 4 νοσηλευτικούς λειτουργούς, πέραν των 13 που μετακινήθηκαν πέρσι, από το Νοσοκομείο Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει, «η διοίκηση μετακίνησε προσωπικό χωρίς να ληφθούν οι πρακτικές ανάγκες του νοσοκομείου και των τμημάτων του, τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα, και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και των προγραμματισμένων καλοκαιρινών αδειών του νοσηλευτικού προσωπικού».

Αγανάκτηση και προβληματισμός από νοσηλευτές-Προειδοποιούν με κλιμάκωση μέτρων

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης όπου λαμβάνονται τελεσίδικες αποφάσεις σε μια νύκτα και χωρίς να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε το θέμα. Δυστυχώς, το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά, αφού συνεχίζει να προτιμά και να ακολουθεί την τακτική τού “αποφασίζω και διατάζω”» σημειώνει η συντεχνία.

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι για κάθε πλάνο και δράση που σχεδιάζεται από την Υπηρεσία και τον Οργανισμό, πρέπει να συμφωνούν και οι δύο πλευρές και προτείνει συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων με στόχο να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες διορθωτικές κινήσεις.

Written by

Τα νέα της Υγείας