Connect with:
HomeWHAT'S HOTΚορονοϊός: Tα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία – Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος;

Κορονοϊός: Tα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία – Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος;

Εκδόθηκαν τώρα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορονοϊού, παρόλο που οι τουρίστες βρίσκονται εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εκδόθηκαν περιγράφουν όλα τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από τους εργαζόμενους, τι θα πρέπει να κάνουν για τους επισκέπτες ενώ δίνονται οδηγίες και για τη διαχείριση ενός κρούσματος.

Βέβαια ξενοδοχεία καραντίνας δεν ορίζονται αλλά περιγράφονται δωμάτια καραντίνας τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι ξενοδόχοι για να απομονώσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εάν το κρίνει απαραίτητο ο συνεργαζόμενος γιατρός. Διαφορετικά θα παραμένουν στα δωμάτιά τους.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα ελέγχει όσους βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, εάν θα κυκλοφορούν κανονικά στις τουριστικές περιοχές.

Διαχείριση κρούσματος στα ξενοδοχεία

Αν βρεθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κάποιο κατάλυμα θα πρέπει να γίνεται άμεση ενημέρωση του υγειονομικού υπεύθυνου του καταλύματος ο οποίος φροντίζει να εφαρμοσθούν τα μέτρα για την απομόνωση του ασθενή στο δωμάτιό του. Στον ασθενή χορηγείται χειρουργική μάσκα.

Επιπλέον ενημερώνεται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα ή στην περίπτωση που δεν υπάρχει, καλείται ιατρός από δομή υγείας με την οποία έχει διασυνδεθεί το κατάλυμα, για αξιολόγηση του περιστατικού. Ο ιατρός εισέρχεται στο δωμάτιο του ύποπτου κρούσματος εφαρμόζοντας τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας (μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά, αδιάβροχες ρόμπες, γάντια).

-Αν ο ασθενής έχει ανάγκη νοσηλείας, διακομίζεται μέσω ΕΚΑΒ (απλό/πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) προς την μονάδα υγείας που έχει τις προδιαγραφές να νοσηλεύει ασθενείς με COVID-19 λοίμωξη.

-Άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ από τον υγειονομικό υπεύθυνο του ξενοδοχείου αναφορικά με το ύποπτο/επιβεβαιωμένο κρούσμα

«Να γίνεται χρήση των δωματίων καραντίνας από θετικά κρούσματα που χρήζουν απομόνωσης με τη σύμφωνη γνώμη του συνεργαζόμενου με το κατάλυμα ιατρού» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ποια μέτρα θα ισχύσουν στα ξενοδοχεία για τη προστασία από τον κορονοϊό

Σε ασυμπτωματικά θετικά άτομα ή όταν έχουν ήπια συμπτωματολογία που δεν χρειάζεται νοσηλεία συστήνεται απομόνωση του κρούσματος για 5 ημέρες η οποία λήγει χωρίς επιπλέον διαγνωστικό έλεγχο. Αν για οποιοδήποτε λόγω υπάρξει ανάγκη μετακίνησης με μεταφορικό μέσο αυτή γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας προσώπου υψηλής προστασίας ( FFP2, KN 95).

Written by

Τα νέα της Υγείας