Connect with:
HomeΕιδήσειςNέα γυαλιά στο παιδί, με τη συμπλήρωση των 12 ετών

Nέα γυαλιά στο παιδί, με τη συμπλήρωση των 12 ετών

Η διαδικασία χορήγησης νέου ζεύγους γυαλιών όρασης σε παιδιά που ξεπερνούν τα 12 έτη, καθορίζεται με σημερινή εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ.

Στην εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως το παιδί μπορεί να λάβει νέα γυαλιά, με τη συμπλήρωση των 12 ετών, ακόμη και εάν δεν έχει παρέλθει διετία από την προηγούμενη παροχή.

“Σύμφωνα με το άρθρο 55 του ισχύοντος Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ, στους δικαιούχους χορηγούνται για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας, ένα ζεύγος γυαλιών κάθε 4 χρόνια ή φακοί επαφής κάθε 2 χρόνια, τα οποία δύνανται να αντικατασταθούν στον χρόνο που αναφέρεται ανωτέρω.

Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας άθραυστα κάθε 2 χρόνια.

Για την ενιαία αντιμετώπιση των δικαιούχων και επειδή στο ανωτέρω άρθρο δεν ρυθμίζεται ειδικώς το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί για την παροχή οπτικών ειδών κατά το μεταβατικό στάδιο στο οποίο το παιδί είχε λάβει την παροχή πριν από τα 12 έτη και επιθυμεί να λάβει νέο ζεύγος μετά την ηλικία των 12 ετών, διευκρινίζουμε ότι εάν δεν έχει παρέλθει διετία από την παροχή που έλαβε πριν συμπληρώσει τα 12 έτη, δύναται να αποδοθεί η δαπάνη για νέα παροχή μετά τη συμπλήρωση των 12 ετών του παιδιού”.

Written by

Τα νέα της Υγείας