Connect with:
HomeΕιδήσειςΜίνα Γκάγκα: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών

Μίνα Γκάγκα: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών

Άμεσα αναμένεται να καταβληθούν οι αμοιβές για τις τακτικές εφημερίες που οφείλονται στο ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Μετά τη ψήφιση του Νόμου αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 22/06/22, πραγματοποιείται πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση, με 24ωρη απεργία στην περιφέρεια, στάση εργασίας από τις 8:00 μέχρι τις 15:00 στην Αττική, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 9:00 και πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι ζητείται:

  • Η άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.
  • Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.
Written by

Τα νέα της Υγείας