Connect with:
HomeΕιδήσειςGSK: Εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία Affinivax

GSK: Εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία Affinivax

Η GlaxoSmithKline συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Affinivax, με έδρα τη Βοστώνη, έναντι έως και 3,3 δισ. δολαρίων, τη δεύτερη σημαντική συμφωνία της μέσα σε δύο μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στον βρετανικό φαρμακευτικό κολοσσό  να αποκτήσει πρόσβαση στον κατάλογο των εμβολίων νέα γενιάς της εταιρίας.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων στον κόσμο, επιδιώκει να ενισχύσει τις δραστηριότητές της στα εμβόλια με μια νέα τεχνολογία.

Σύμφωνα με την συμφωνία, αναμένεται να πληρώσει προκαταβολικά 2,1 δισ. δολάρια και πληρωμές «ορόσημο» έως και επιπλέον 1,2 δισ. εφόσον η Affinivax επιτύχει τους στόχους παραγωγής φαρμάκων.

Η Affinivax έχει αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο δημιουργεί εμβόλια που διδάσκουν το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει πολλά παθογόνα ταυτόχρονα και να δημιουργεί προστατευτικά αντισώματα και Τ-κύτταρα για την αντιμετώπιση των εισβολέων.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε την τεχνολογία για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου, όπως η πνευμονία και η μηνιγγίτιδα, το οποίο βρίσκεται σε δοκιμές στο τελευταίο στάδιο αφού έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προηγούμενη μελέτη. Η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί για τη δημιουργία εμβολίων για άλλες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Written by

Τα νέα της Υγείας