Connect with:
HomeΕιδήσειςΣτην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συμφωνία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν

Στα χέρια της  Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται πλέον για έγκριση το περίφημο deal  του Διεθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου  Μεγάλου για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν στην Blantyre Capital από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στις 23 Μαρτίου η Τράπεζα είχε υπογράψει  συμφωνητικό μεταφοράς του συνόλου της επένδυσης  της στη θυγατρική ΗΜΙΘΕΑ στην  Ιρλανδική εταιρεία Strix Holding LP To αποτέλεσμα από την απώλεια του ελέγχου στην εν λόγω θυγατρική ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ.

Ένα μήνα μετά περίπου , στις 21.04.2022 γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση με την οποία η «Blantyre Capital Limited» («Blantyre») αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο επί της «ΗΜΙΘΕΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού η  Blantyre είναι επενδυτική εταιρεία που εξειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων (χρέους και ιδίων κεφαλαίων), ιδίως σε ειδικές ή/και πολύπλοκες περιπτώσεις ανασύνταξης, αναδιοργάνωσης ή/και μετάβασης επενδυτικών χαρτοφυλακίων, ενώ η  ΗΜΙΘΕΑ, δια του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά παροχής υπηρεσιών υγείας.

Written by

Τα νέα της Υγείας