Connect with:
HomeΕιδήσειςΒιταμίνες και ευ ζην

Βιταμίνες και ευ ζην

Καθώς η βιομηχανία υγείας και ευεξίας συνεχίζει να αναπτύσσεται, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε ποιες είναι οι καλύτερες βιταμίνες για υγιές δέρμα και τα καλύτερα συμπληρώματα για κάθε σύστημα στο σώμα σας. Όσον αφορά το όμορφο δέρμα, έχουμε αναλύσει ποιες βιταμίνες δέρματος είναι οι καλύτερες για να ενσωματώσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, είτε λαμβάνετε συμπλήρωμα από το στόμα, συμπεριλαμβανομένου τους στη διατροφή σας, είτε εφαρμόζετε τοπικά στο δέρμα σας.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι ένα από τα εξαιρετικά σημαντικά συμπληρώματα βιταμινών όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας. Βοηθά κάθε στρώμα του δέρματος καθώς λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη από την έκθεση στον ήλιο και συνδέεται με τους υποδοχείς στα κύτταρα του δέρματός σας για να βοηθήσει στην ενίσχυση της επιδερμίδας. Χωρίς αρκετή βιταμίνη Α, το δέρμα σας μπορεί να γίνει ξηρό.

Η πιο κοινή μορφή Βιταμίνης Α στην περιποίηση του δέρματος είναι η ρετινόλη χωρίς ιατρική συνταγή. Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό παράγωγο της βιταμίνης Α που εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα. Ενθαρρύνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος για την παραγωγή νέων υγιών στοιβάδων του δέρματος.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C βρίσκεται φυσικά στο δέρμα σε υψηλά επίπεδα. Είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά το κολλαγόνο στο δέρμα σας να κρατήσει τη θέση του. Λόγω του ρόλου της στην παραγωγή κολλαγόνου, η βιταμίνη C είναι βασικό συστατικό στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κατά της γήρανσης. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη μείωση της κυτταρικής βλάβης από το ηλιακό φως και ενισχύει την αποτελεσματικότητα του αντηλιακού.

Βιταμίνη C

Η συμπερίληψη της βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μέσω της χρήσης τοπικών προϊόντων μπορεί να είναι πολύ ευεργετική. Οι οροί και οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υπερμελάγχρωσης για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια ισορροπημένη επιδερμίδα.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D παράγεται στο σώμα όταν το δέρμα σας εκτίθεται στο ηλιακό φως, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε ακτινική κεράτωση, μια δερματική πάθηση που κανονικά θα απαιτούσε ιατρική φροντίδα από μια δερματολογική κλινική. Η βιταμίνη παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή ομοιόμορφου τόνου δέρματος, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης και να διατηρεί τα οστά σας υγιή.

Για να λάβετε αρκετή Βιταμίνη D για την υγεία του δέρματος, μπορείτε να συμπεριλάβετε περισσότερη από αυτήν στη διατροφή σας τρώγοντας ενισχυμένες τροφές όπως χυμό πορτοκαλιού και γιαούρτι ή τρώγοντας τροφές που έχουν φυσική βιταμίνη όπως ο σολομός και ο τόνος. Μπορείτε επίσης να εκτεθείτε στον ήλιο για να ενθαρρύνετε την παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα.

Written by

Τα νέα της Υγείας