Connect with:
HomeΕιδήσειςΜνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υπέγραψε την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 στην Κύπρο, διετές Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Κύπριο ομόλογο του, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλή Ζαούτη και  του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας  με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και της Συμφωνίας Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης που υπεγράφη το 1987.

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείων Υγείας Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας

Το Μνημόνιο, που έχει ως σκοπό την ανάπτυξη και προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες των δύο χωρών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δράσεις που αφορούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας για αναβάθμιση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των δύο χωρών, την ανίχνευση αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, την υλοποίηση προγραμμάτων ανταλλαγής προσωπικού και τη συνεργασία σε κεντρικό επίπεδο για παραγγελίες και προμήθειες φαρμάκων, κυρίως ογκολογικών.

Περιλαμβάνει δράσεις σχετικά με την ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και την επιμόρφωση των στελεχών των δύο Υπουργείων με στόχο την αποδοτικότερη οργάνωση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών και των μεθόδων ανάπτυξης της παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στόχος του Μνημονίου είναι η διαμόρφωση κοινού μετώπου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στα δύο κράτη και η ανάπτυξη και ενδυνάμωση της επιστημονικής συνεργασίας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Written by

Τα νέα της Υγείας