Connect with:
HomeWHAT'S HOTΟι κορυφαίες 10 εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Κόσμο

Οι κορυφαίες 10 εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Κόσμο

Οι Κορυφαίες 10 εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον Κόσμο (2021)

Ο κλάδος της υγείας και ιδιαίτερα η βιομηχανία ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που καθοδηγείται από τις περίπλοκες ανάγκες των ασθενών που ενθαρρύνουν τις εταιρείες επιστήμης της υγείας, να αναπτύξουν καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Το 2020, η παγκόσμια αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων έφτασε την αξία των περίπου 456,9 δισ. Δολαρίων. Η ανάπτυξη οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης, των τεχνολογικών εξελίξεων και του γηράσκοντος πληθυσμού.

Αυστηρότερες προδιαγραφές για ιατροτεχνολογικά προϊόντα και διαγνωστικά

Κατατάξαμε τις κορυφαίες εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων έως τον τζίρο του 2019, εξετάζοντας μόνο τα αποτελέσματα των τμημάτων ιατροτεχνολογικών προϊόντων τους. Η λίστα δείχνει τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων στον κόσμο το 2021:

  1. CARDINAL HEALTH

Η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας, η Cardinal Health βρίσκεται στη δέκατη θέση. Με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας και 50.000 υπαλλήλους, η εταιρεία αναγνωρίζεται ευρέως για την παροχή φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Κατά το οικονομικό έτος 2020, τα έσοδα από τον ιατρικό τομέα της εταιρείας μειώθηκαν ελαφρά, με ετήσια αύξηση 1% λόγω των δυσμενών επιπτώσεων των ακυρωμένων ή αναβαλλόμενων διαδικασιών επιλογής που σχετίζονται με το Covid-19, κυρίως στα προϊόντα και τη διανομή.

  1. BECKTON DICKINSON & COMPANY

Συνήθως αναφέρεται ως BD, η Beckton Dickinson & Company είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας που κατασκευάζει και πωλεί ιατρικές συσκευές, συστήματα οργάνων και αντιδραστήρια. Το ιατρικό τμήμα της BD αυξήθηκε κατά 8% το 2019. Η ανάπτυξη ήταν ευρεία βάση σε τμήματα και περιοχές. Οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη οδήγησαν στην επιτυχημένη κυκλοφορία 25 σημαντικών προϊόντων το 2019. Κοιτάζοντας μπροστά η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει και να αναπτύσσει έναν ισχυρό αγωγό νέων προϊόντων.

  1. SIEMENS HEALTHINEERS

Η Siemens Healthineers βρίσκεται στην όγδοη θέση στη λίστα των κορυφαίων εταιρειών ιατρικών μηχανημάτων. Με έδρα τη Γερμανία, η Siemens Healthineers είναι ο κλάδος της ιατρικής τεχνολογίας του αυτοματισμού και του ομίλου ηλεκτρικών ειδών Siemens. Το 2019, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά ένα εντυπωσιακό 14% υποστηριζόμενες από όλα τα τμήματα με πολύ ισχυρή ανάπτυξη για την απεικόνιση και τις προηγμένες θεραπείες.

Το οικονομικό έτος 2020 σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης φάσης της στρατηγικής Siemens Healthineers 2025, με σχέδια ανάπτυξης και για τα τρία βασικά τμήματα: απεικόνιση, διαγνωστικά και προηγμένες θεραπείες. Οι διατομεακές προτεραιότητες είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς στις αγορές γεωγραφικής ανάπτυξης, η αύξηση των μεριδίων αγοράς με κορυφαίους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας.

  1. FRESENIUS MEDICAL CARE

Η διεθνής εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης με έδρα τη Γερμανία, Fresenius, κατέχει την έβδομη θέση. Με περισσότερους από 300.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 100 χώρες, η Fresenius είναι ο κορυφαίος πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών για αιμοκάθαρση, νοσοκομεία και θεραπεία εξωτερικών ασθενών.

Το 2020, το τμήμα ιατρικής περίθαλψης της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1%. Η απόκτηση και η ενσωμάτωση της θεραπείας οικιακής αιμοκάθαρσης, NxStage, ενίσχυσε σημαντικά την απόδοση της εταιρείας. Στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας αναφέρθηκε ότι το σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο της Fresenius βοήθησε να διατηρηθεί η εταιρεία σε τροχιά ανάπτυξης, ακόμη και ενόψει των σημαντικών προκλήσεων που παρουσιάζει η πανδημία Covid-19.

  1. PHILIPS

Με πάνω από εκατό χρόνια, η Philips είναι μια εταιρεία διαφοροποιημένης τεχνολογίας. Το τμήμα υγειονομικής περίθαλψης της Philips αποτελεί το 42% των συνολικών εσόδων τους και αποτελείται από τρεις βασικούς τομείς. Διάγνωση & Θεραπεία, Συνδεδεμένη Φροντίδα και Προσωπική Υγεία. Το 2019, η επιχείρηση υγείας της Philips δημιούργησε 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, αυτό μειώθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση λόγω της σταθερής ανάπτυξης από όλα τα τμήματα.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η Philips έχει ένα στρατηγικό σχέδιο για την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης, εστιάζοντας στην αξιοποίηση ευκαιριών γεωγραφικής ανάπτυξης, στην προώθηση λύσεων καινοτομίας και στην ενίσχυση των M&A, των οργανικών επενδύσεων και των συνεργασιών.

Τα 11 κορυφαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα στις ΗΠΑ | Diabetes Life

  1. GE HEALTHCARE

Σε ένα βασικό σημείο της λιστας είναι η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και βιοεπιστημών, GE Healthcare. Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, η GE Healthcare αναγνωρίζεται ευρέως για τις λύσεις απεικόνισης, υπερήχων, λογισμικού και life care solutions. Οι πωλήσεις της Healthcare της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1% το 2019, λόγω των ισχυρών επιδόσεων των Life Care Solutions, Services και Ultrasound, που αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την Imaging.

Στα τέλη του 2020, η GE Healthcare παρουσίασε μια σειρά συμφωνιών για να επεκτείνει την παρουσία της στους αναπτυσσόμενους τομείς της τρισδιάστατης εκτύπωσης, της χειρουργικής ρομποτικής και της εικονικής φροντίδας. Σε ένα δελτίο τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Healthcare, Kieran Murphy σχολίασε ότι «το επόμενο κεφάλαιο της Healthcare θα γραφτεί εν μέρει από αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τρισδιάστατη εκτύπωση, ρομποτική χειρουργική και εικονική παρακολούθηση ασθενών»

  1. ABBOTT

Αμερικανική πολυεθνική, η Abbot κατέχει την τέταρτη θέση στις μεγαλύτερες εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας της δεκαετίας του 2020. Ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια, η Abbott έχει την έδρα της στο Ιλλινόις και παρέχει ιατροτεχνολογικά προϊόντα και λύσεις υγειονομικής περίθαλψης σε περισσότερες από 160 χώρες. Με 107.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, η εταιρεία είναι γνωστή για τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων σε διαγνωστικά, ιατρικές συσκευές, διατροφή και επώνυμα γενόσημα φάρμακα.

Το 2019, οι πωλήσεις της Abbott αυξήθηκαν κατά 5%, με εξαιρετική απόδοση από το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης, το FreeStyle Libre και τη θεραπεία με καρδιακή βαλβίδα MitraClip. Κοιτώντας μπροστά, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη, βιώσιμη επιτυχία και βιώσιμο μέλλον.

  1. THERMO FISHER SCIENTIFIC

Με έδρα τη Μασαχουσέτη, η εταιρεία ιατρικής διάγνωσης Thermo Fisher Scientific αποτελείται από τέσσερα βασικά τμήματα. Λύσεις Επιστήμης Ζωής, Αναλυτικά Όργανα, Ειδικά Διαγνωστικά και Προϊόντα και Υπηρεσίες Εργαστηρίου. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά ένα υγιές 5% το 2019, διασφαλίζοντας τη θέση της εταιρείας στις 3 πρώτες θέσεις αυτής της λίστας.

Η ανάπτυξη καθοδηγείται από την καινοτομία υψηλού αντίκτυπου και τα νέα προϊόντα. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή καινοτομία και σχεδιάζει να αξιοποιήσει το πεδίο εφαρμογής της σε πιο αναδυόμενες αγορές.

  1. JOHNSON & JOHNSON

Η Johnson & Johnson κατέλαβε τη δεύτερη θέση το 2020. Το τμήμα ιατρικών συσκευών της Johnson & Johnson περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που χρησιμοποιούνται στους τομείς Ορθοπεδική, Χειρουργική, Παρεμβατικές Λύσεις και σε άλους τομείς. Το 2020, το τμήμα δημιούργησε πωλήσεις 26 δισ. Δολαρίων, μείωση 4% σε σύγκριση με το 2019. Η πτώση των πωλήσεων για το τμήμα ήταν αποτέλεσμα της μείωσης των εσόδων για Χειρουργική και Ορθοπαιδική. Μια περαιτέρω μείωση της ανάπτυξης αντισταθμίστηκε από μια εξαιρετική απόδοση για την ηλεκτροφυσιολογία, τους φακούς επαφής, την ενέργεια και τους Endocutters.

Κοιτώντας μπροστά, η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στη βελτίωση του αγωγού καινοτομίας και στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους εστιάζοντας στην ομαλή εκτέλεση των εξαγορών και των στρατηγικών συνεργασιών.

  1. Medtronic

Η Medtronic παραμένει η μεγαλύτερη εταιρεία ιατρικών συσκευών στον κόσμο. Με εργατικό δυναμικό άνω των 90.000, που δραστηριοποιείται σε 150 χώρες, η Medtronic βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ιατρικής τεχνολογίας. Κατά το οικονομικό έτος 2020, η εταιρεία δημιούργησε εντυπωσιακά έσοδα 28,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μείωση 3% από έτος σε έτος. Η μείωση των εσόδων προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19 που επηρέασε τα αποτελέσματα του τριμήνου 2020 της εταιρείας.

Το αποτέλεσμα του Covid-19 αναμένεται να συνεχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε σημαντικές πτυχές της επιχείρησης. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να παραμείνει αφοσιωμένη στη βελτιστοποίηση της καινοτομίας, στη βελτίωση της παραγωγικότητας της R & D, στην αύξηση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, στη δημιουργία κλινικών αποδεικτικών στοιχείων και στην αξιολόγηση των προγραμμάτων R & D.

Written by

Τα νέα της Υγείας