Connect with:
HomeΕιδήσειςΥποθέσεις ιατρικών λαθών που δύσκολα συμβαίνουν

Υποθέσεις ιατρικών λαθών που δύσκολα συμβαίνουν

Παρόλο που στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σύστημα καταγραφής των ιατρικών λαθών, υπολογίζεται ότι γίνονται 6.000 ιατρικά λάθη ετησίως, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι παίρνουν όλες το δρόμο της δικαιοσύνης. Μερικές από’ αυτές τις ιστορίες συνανθρώπων μας ακούγονται απίστευτες αλλά είναι αληθινές.

Παρακάτω θα βρείτε παραδείγματα έξι ιατρικών λαθών όπως έχουν δημοσιευθεί στο «Έθνος»:

  • Κατά τη διάρκεια επέμβασης εγχείρησης αφαίρεσης πολύποδα λόγω της αδράνειας των ιατρών έπεσε σε κώμα λόγω παρατεταμένης υποξαιμίας του εγκεφάλου. Η αποζημίωση ήταν 500,000 ευρώ.
  • Οι φωνητικές χορδές μια γυναίκες τραυματίστηκαν και παρέλυσαν μετά από επέμβαση στο θυρεοειδή. Η ασθενής έπεσε σε αφωνία και αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Επιδικάστηκε αποζημίωση 100.000 ευρώ.
  • Μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο για αποστείρωση και απονεύρωση δοντιού  μια νεαρή κοπέλα έφυγε με έγκαυμα και αναπηρία καθώς ο οδοντίατρος χρησιμοποίησε λάθος βελόνα και το καυστικό υγρό πετάχτηκε στο μάτι. Επιδικάστηκε αποζημίωση 30.000 ευρώ.
  • Ένας άνδρας αναγκάστηκε να υποβληθεί δύο φορές στην ίδια επέμβαση για αφαίρεση ογκιδίου στο επινεφρίδιο καθώς στη πρώτη επέμβαση οι γιατροί δεν είχαν αφαιρέσει το ογκίδιο αλλά ένα υγιές τμήμα του επινεφριδίου. Επιδικάστηκε αποζημίωση 100.000 ευρώ.
  • Σε αναπηρία οδηγήθηκε μια γυναίκα μετά από ιατρικό λάθος κατά τη διάρκεια πλαστικής χειρουργικής. Το νοσοκομείο υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημίωση 500.000 ευρώ.
  • 700.000 ευρώ επιδικάστηκε ως αποζημίωση σε κοπέλα που μολύνθηκε, μετά από ελλιπή ενημέρωση του νοσοκομείου, από AIDS κατά τη διάρκεια μετάγγισης αίματος .
Written by

Τα νέα της Υγείας