Connect with:
HomeΕιδήσειςΚόσμος υγείας….Το σήμερα, στο παρελθόν

Κόσμος υγείας….Το σήμερα, στο παρελθόν

2010
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στo περιοδικό JAMA (Eπιθεώρηση Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης) ο Φαραώ Τουταγχαμών φαίνεται ότι πέθανε από ένα συνδυασμό ελονοσίας και μιας ασθένειας των οστών.
1970
Πεθαίνει ο Φράνσις Ρους (Francis Rous), αμερικανός παθολόγος, που βραβεύτηκε με το βραβείο Ιατρικής το 1966, για το έργο του στο ρόλο των ιών στη μετάδοση κακοήθων όγκων.
1933
Εγκαινιάζεται, χάρη σε δωρεά της Έλενας Βενιζέλου, το μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη» στην Αθήνα, μετέπειτα γνωστό ως, “Έλενας”.
1903
Ο οδοντίατρος Τσαρλς Λάντ (Charles Land), ανακοινώνει τη δυνατότητα για σφράγισμα των δοντιών με πορσελάνη, σε οδοντιατρικό συνέδριο στο Σικάγο. Την τεχνική την είχε πατεντάρει ήδη από το 1889.
1848
Γεννιέται ο Χούγκο ντε Βρις (Hugo de Vries), Ολλανδός βοτανολόγος και ένας από τους πρώτους γενετιστές. Πρότεινε την έννοια των γονιδίων και εισήγαγε πρώτος τον όρο της «μετάλλαξης» στην οποία βάσισε την θεωρία της εξέλιξης. Στο τέλος του 19ου αιώνα, επανανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας του Μέντελ τους οποίους μάλλον αγνούσε και αυτός και η διεθνής επιστημονική κοινότητα.
1837
Πεθαίνει ο Γκότφριντ Ράινχολντ Τρεβιράνους (Gottfried Reinhold Treviranus), Γερμανός γιατρός, γνωστός για τις ιστολογικές και ανατομικές του μελέτες στα σπονδυλωτά και υποστηρικτής της θεωρία της μεταστοιχείωσης των ειδών, μια θεωρία της εξέλιξης πριν από το έργο του Κάρολου Δαρβίνου
Written by

Τα νέα της Υγείας