Connect with:
HomeΕιδήσειςΚινητές Ιατρικές Μονάδες στο Αγαθονήσι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Αγαθονήσι την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Ο επόμενος σταθμός για τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες ( ΚΙΜ ) βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα βρεθούν για 4η φορά από το 2014 στο Αγαθονήσι, συγκεκριμένα την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022, 09:00 – 17:00.

Η αποστολή στο Αγαθονήσι σχεδιάστηκε ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Κάθε αποστολή είναι ξεχωριστή και «εξατομικευμένη» στις ιδιαίτερες ιατρικές ανάγκες της κάθε περιοχής.

Η άρτια καταρτισμένη επιστημονική ομάδα σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν οι ΚΙΜ έχει ως στόχο τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης δωρεάν σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής μέριμνας και υποστήριξης σε κατοίκους όλων των ηλικιών, παραμεθόριων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Οι ιατρικές ειδικότητες – εθελοντές ιατροί αρωγοί του προγράμματος – που πλαισιώνουν την ομάδα είναι Παθολόγος – Διαβητολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Γενικός Χειρουργός, Νευρολόγος, Γυναικολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος και Διατροφολόγος.

Οι ιατρικές παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν πλήθος κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων όπως τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία, testPap και ενδοκολπικός υπέρηχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ακτινολογικός έλεγχος, υπέρηχος καρδιάς, εξετάσεις αίματος, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου καθώς και εκπαίδευση στην ορθή χρήση χορήγησης ινσουλίνης με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

Written by

Τα νέα της Υγείας