Connect with:
HomeΕιδήσειςAναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών EOΠΥΥ

Aναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών EOΠΥΥ

Στην αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών προς τους πολίτες, προχωρά ο ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Στο πλαίσιο των δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ ενεργοποίησε το νέο ιστότοπο του Εθνικού Σημείου Επαφής (ΕΣΕ) Διασυνοριακής Περίθαλψης. Πρόκειται για τον ιστότοπο https://eu-healthcare.eopyy.gov.gr. Πιο αναλυτικά, το ΕΣΕ συλλέγει, παρέχει και επικοινωνεί πληροφορίες σχετικά με:

Τις δυνατότητες αναζήτησης περίθαλψης σε κράτη-μέλη ΕΕ/ΕΟΧ για ασθενείς από την Ελλάδα.

Τις υπηρεσίες και τους παρόχους υγείας για ασθενείς από το εξωτερικό, που αναζητούν περίθαλψη στην Ελλάδα.

Τις διοικητικές διαδικασίες διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης.

Την κάλυψη των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης, που χορηγείται στο εξωτερικό, για ασφαλισμένους Ελληνικών φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Τις διασυνοριακές συνταγές.

Τα δικαιώματα των ασθενών στην Ελλάδα και στα λοιπά κράτη μέλη ΕΕ/ΕΟΧ.

Το ΕΣΕ είναι μέλος του δικτύου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Εθνικών Σημείων Επαφής διασυνοριακής περίθαλψης των κρατών μελών ΕΕ/ΕΟΧ. Συνεργάζεται με ένα εθνικό και διεθνές δίκτυο εμπλεκομένων φορέων. Περιλαμβάνει δημόσιες υπηρεσίες και εθνικές αρχές, οργανισμούς, συλλόγους ασθενών και επαγγελματίες υγείας κάθε κατηγορίας, ασφαλισμένους Ελληνικών και Ευρωπαϊκών φορέων κοινωνικής ασφάλισης και μεμονωμένους ασθενείς.

Αποτελεί την επίσημη βάση πληροφοριών για τη διασυνοριακή περίθαλψη παρέχοντας πλήθος εργαλείων αναζήτησης με οδηγούς, λίστες/checklists, συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις, πρότυπα αιτήσεων, χρήσιμους συνδέσμους κτλ. Επισημαίνεται ότι ο ιστότοπος έχει δομηθεί στη βάση διεθνών και ευρωπαϊκών οδηγιών για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας κυρίως για άτομα με αναπηρίες και είναι διαθέσιμος στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ο νέος ιστότοπος του Εθνικού Σημείου Επαφής Διασυνοριακής Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ οργανώθηκε με γνώμονα την άμεση πρόσβαση σε φιλική προς το χρήστη πληροφορία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω των ταχύτερων εξελίξεων στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας (eHealth).

Written by

Τα νέα της Υγείας