Connect with:
HomeΕιδήσειςΚόσμος υγείας….Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου, στο παρελθόν

Κόσμος υγείας….Σαν σήμερα 18 Φεβρουαρίου, στο παρελθόν

2021
Πεθαίνει ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, χειρουργός, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνιδρυτής και για πολλά χρόνια, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου».
2018
Πεθαίνει ο Γκίντερ Μπλόμπελ (Günter Blobel), γερμανοαμερικανός βιολόγος, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1999, για τις ανακαλύψεις του αναφορικά με τις πρωτεΐνες και τα εγγενή σήματά τους τα οποία καθορίζουν τη μεταφορά και τον εντοπισμό τους στα κύτταρα.
1930
Γεννιέται ο Εμέ Λιμόζ (Aimé Limoge), γάλλος χειρούργος οδοντίατρος, που επινόησε την δεκαετία του 1960 την τεχνική της ηλεκτρικής αναισθησίας, με τη χρήση ρευμάτων.
1906
Γεννιέται ο Χανς Άσπεργκερ (Hans Asperger), αυστριακός παιδίατρος, ο οποίος ασχολήθηκε επισταμένα με τον παιδικό αυτισμό. Το σύνδρομο Άσπεργκερ προέρχεται από το όνομά του.
1892
Γεννιέται ο Αλεξάντρ Σερεμπρόφσκι (Alexander Serebrovsky), ρώσος γενετιστής και ευγονιστής, θεμελιωτής της σοβιετικής σχολής της γενετικής. Εισήγαγε την έννοια της “γονιδιακής δεξαμενής” (gene pool).
1862
Πεθαίνει ο Πιερ Μπρετονό (Pierre Bretonneau), γάλλος πρωτοπόρος γιατρός. Αναγνώρισε τον τυφοειδή πυρετό, ήταν “νονός” της διφθερίτιδας και πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη τραχειοτομή το 1825.
Written by

Τα νέα της Υγείας