Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΕπιχειρείνΑνοδικά οι μετοχές της PharmaMar λόγω αποτελεσματικότητας φαρμάκου της κατά της ‘Ομικρον

Ανοδικά οι μετοχές της PharmaMar λόγω αποτελεσματικότητας φαρμάκου της κατά της ‘Ομικρον

Οι μετοχές της  PharmaMar ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 20% σήμερα, μετά την ανακοίνωση της ισπανικής φαρμακευτικής εταιρείας ότι έρευνα στο εργαστήριο έδειξε πως το φάρμακό της Plitidepsin  είναι αποτελεσματικό έναντι των κύριων παραλλαγών της COVID-19, περιλαμβανομένης της Όμικρον.

Αποτελέσματα δοκιμών σε εργαστήριο που δημοσιεύτηκαν στο Life Science Alliance journal, έδειξαν ότι το Plitidepsin, είχε ισχυρή αντιική επίδραση σε όλες τις παραλλαγές του κορωνοιού και μείωσε το ιικό φορτίο που εντοπίστηκε σε ιστό από πνεύμονα  ζώου κατά 99%, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ίδια έκθεση, επίσης περιέλαβε προηγουμένως δημοσιευμένα θετικά αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές φάσης I και II, που έγιναν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19.

Tο φάρμακο, που αρχικά αναπτύχθηκε ως αγωγή κατά του καρκίνου, βρίσκεται τώρα σε δοκιμή φάσης III.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Jose Maria Fernandez Sousa, δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία έως τώρα για το Plitidepsin, συμφωνούν με την αρχική υπόθεση για την αντιική του δραστηριότητα.

Ο αναλυτής Alvaro Lenze, ωστόσο, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν καταληκτικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου έναντι παραλλαγών του κορωνοιού.

Πιστεύει, ότι η ευκαιρία της εταιρείας στην COVID είναι πολύ περιορισμένη, καθώς η πιθανή αγωγή της, ενδεχομένως θα φτάσει πολύ αργά.

Αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τις αγωγές άλλων εταιρειών, ενώ η ενδοφλέβια χορήγηση είναι λιγότερο βολική έναντι των χαπιών, δήλωσε ο αναλυτής.

Written by

Τα νέα της Υγείας