Connect with:
HomeΕιδήσεις‘Ανοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

‘Ανοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλή για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους.

Το πρωτόκολλο προσαρμόστηκε στην ευρεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και έτσι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν:

  • Ένα επιπλέον self test την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου 2022). Δηλαδή, συνολικά τρία self test την εβδομάδα τα οποία παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία.
  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται από σε δυο self test την εβδομάδα.
  • Σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού εντός της τάξης, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού και θα γίνεται αυξημένος έλεγχος σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid test και ένα self test, συν τα δύο self test που κάνουν στάνταρ. Δηλαδή, πέντε τεστ συνολικά. Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία self test σε μία εβδομάδα, όπως και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Written by

Τα νέα της Υγείας