Connect with:
HomeΕιδήσειςΣκηνικό τρέλας και οργής στο νοσοκομείο Λάρισας μετά το ατύχημα στα Τέμπη

Σκηνικό τρέλας και οργής στο νοσοκομείο Λάρισας μετά το ατύχημα στα Τέμπη

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που βρισκόταν σε γενική εφημερία και στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου έγινε ανάκληση του προσωπικού, γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη με το χρόνο για την περίθαλψη των τραυματιών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Παράλληλα, συγγενείς των επιβατών έχουν σπεύσει στα δύο νοσοκομεία ελπίζοντας να ακούσουν τα ονόματα των ανθρώπων τους μεταξύ αυτών που βρίσκονται στη ζωή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δραματική διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων.

“Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς ή για συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατό πιο γρήγορα, παρόλο που υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες στο κομμάτι της αναγνώρισης”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των θυμάτων. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως η πλειονότητα των θυμάτων είναι νέοι άνθρωποι. “Κατά βάση έχουμε δυστυχώς νέο κόσμο”, είπε, προσθέτοντας πως παρέχεται στήριξη στους συγγενείς από ψυχολόγους.

Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία της Λάρισας

“Είναι τρομερό αυτό που συνέβη, λυπάμαι πάρα πολύ για όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τους γονείς των παιδιών. Δεν το χωράει ο νους μας”, ανέφερε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, η οποία ενημερώθηκε για την κατάσταση των τραυματιών, που στην πλειονότητά τους όπως είπε είναι ελαφρά και πρόσθεσε πως τα νοσοκομεία βρίσκονται “επί ποδός πολέμου”.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης βρίσκονται 26 νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων 3 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Δύο τραυματίες νοσηλεύονται στην Κατερίνη, ενώ άλλοι 17 στη Θεσσαλονίκη (14 στο ΑΧΕΠΑ και 3 στο “Γ. Γεννηματάς”). Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, είναι κυρίως επιβάτες που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουν σοβαρά τραύματα.

Written by

Τα νέα της Υγείας