Connect with:
HomeΕιδήσειςΗμερίδα «Μία 10ετία Φαρμάκου»την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ημερίδα «Μία 10ετία Φαρμάκου»την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Η Ημερίδα «Μία 10ετία Φαρμάκου» με τίτλο: «Ορόσημα, Ευκαιρίες, Προκλήσεις για το Μέλλον» ανοίγει την αυλαία της στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στο Ξενοδοχείο Novotel, Αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ». Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στο Φάρμακο και την Πολιτική Φαρμάκου στη χώρα μας, στις εξελίξεις της προηγούμενης δεκαετίας καθώς και του σχεδιασμού της επόμενης, που αφορά στους περιορισμούς, στις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τις απειλές και το αύριο του φαρμάκου.

Υπάρχουν ευκαιρίες για απαραίτητες και σημαντικές αλλαγές στην εθνική πολιτική φαρμάκου στο μέλλον;

Στόχος της Ημερίδας είναι να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από τα φλέγοντα θέματα πολιτικής υγείας και φαρμακευτικής πολιτικής της χώρας με σκοπό να κατατεθούν προτάσεις για την επίλυση των όποιων δυσλειτουργιών. Επιπλέον, η ημερίδα θα λειτουργήσει και ως πλατφόρμα ενημέρωσης και συζήτησης όλων των εμπλεκομένων στο χώρο του φαρμάκου προκειμένου να προβληθεί μια βιώσιμη πρόταση φαρμακευτικής πολιτικής για το μέλλον και να προκύψει ένα κοινό όραμα με γνώμονα την ισότιμη και αδιάλειπτη πρόσβαση όλων των ασθενών  στις θεραπείες και τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.

Τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσει ο Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης Αθανάσιος Βοζίκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για το όριο της φαρμακευτικής δαπάνης και την πρόκληση των νέων θεραπειών, την οποία θα συντονίσει ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης και αναμένεται να συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βέττας, Πρόεδροι των Συνδέσμων ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, PIF και οι Τομεάρχες Υγείας ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Την Ενότητα για τη Φαρμακευτική Πολιτική και τα Εργαλεία για τον Έλεγχο της Δαπάνης θα συντονίσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Αναπληρωτής Διευθυντής, LSE Health, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, London School of Economics Πάνος Καναβός, ενώ στο πλαίσιο της Ενότητας ο Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών Δ.Π.Θ. Νίκος Πολύζος θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα αποτελέσματα μελέτης για την 10ετή Αξιολόγηση της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης Φαρμάκου.

Written by

Τα νέα της Υγείας