Connect with:
HomeΕιδήσειςRoche Hellas: Στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης λύσεων που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ασθενείς

Roche Hellas: Στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης λύσεων που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ασθενείς

H Roche Hellas συν-δημιουργεί το νέο πρόγραμμα χορήγησης θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι «ΟΙΚΟΘΕΝ», παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης ολοκληρωμένων λύσεων, που δημιουργούν πραγματική αξία για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Η εξατομικευμένη φροντίδα υγείας, όπως και η βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες στην προσπάθειά τους για την καταπολέμηση του καρκίνου. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτείται επαρκής και ορθολογική χρηματοδότηση της καινοτομίας, με ταυτόχρονες παρεμβάσεις στην πολιτική υγείας, στη βάση επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της προς τους ασθενείς στην Ελλάδα, η Roche επιδιώκει να λειτουργεί όχι μόνο ως πάροχος θεραπειών, αλλά ως ένας πραγματικός επιστημονικός σύμμαχος για το Ελληνικό σύστημα υγείας, που συν-δημιουργεί ολοκληρωμένες λύσεις, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία της. Για τον σκοπό αυτό, συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υποστηρίζει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή καίριων παρεμβάσεων, που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου υγειονομικής περίθαλψης. Ενός μοντέλου, που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση, θα προσφέρει έγκαιρη και εξατομικευμένη φροντίδα, θα εξαλείφει εμπόδια και δυσκολίες πρόσβασης στην καινοτομία και θα μεγιστοποιεί την αξία για τους ασθενείς σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Roche έχει συν-δημιουργήσει με το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Αθήνας, το πρότυπο Πρόγραμμα κατ’ οίκον χορήγησης θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς «ΟΙΚΟΘΕΝ», το οποίο παρουσιάστηκε στο 21ο Συνέδριο HealthWorld, με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Hospital@Home: Μια νέα εποχή στην κατ΄ οίκον χορήγηση θεραπείας και νοσηλείας». Στο πάνελ συμμετείχαν ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, η Όλγα Μπαλαούρα, Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», η Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Value Officer της Roche Hellas και ο Γιώργος Μητρόπουλος, Επικεφαλής του Τομέα Υγείας και Βιοεπιστημών της EY Ελλάδος.

Το «ΟΙΚΟΘΕΝ» είναι ένα ασθενοκεντρικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών, μέσω της παροχής βελτιωμένων και άμεσων υπηρεσιών υγείας και της μείωσης της επιβάρυνσης, που προκαλεί η ανάγκη μετακίνησής τους σε νοσοκομειακές μονάδες. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή αποφέρει οφέλη στο οικοσύστημα της υγείας, όπως η καλύτερη διαχείριση των πόρων του συστήματος και η ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η Αγγελική Αγγέλη, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε αμέσως στην πρωτοβουλία του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να συνεργαστούμε για τη δημιουργία μιας καινοτόμου, υψηλής ποιότητας υπηρεσίας κατ’ οίκον χορήγησης ογκολογικών θεραπειών. Αναμένουμε ότι το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο θα ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε το πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» να εφαρμοστεί από τον «Άγιο Σάββα» και στη συνέχεια να υιοθετηθεί και από άλλα ογκολογικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα αποτελέσει πρότυπο για τη δημιουργία αντίστοιχων προγραμμάτων για ασθενείς με άλλες χρόνιες νόσους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διερευνούμε αντίστοιχες συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του οικοσυστήματος της υγείας, προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των ασθενών σε όλο το «ταξίδι» τους».

Written by

Τα νέα της Υγείας