Connect with:
HomeΥΓΕΙΑHealth StoriesΓιατρός κατηγορείται για παρενόχληση ασθενών του στη Δράμα

Γιατρός κατηγορείται για παρενόχληση ασθενών του στη Δράμα

Aπίστευτη υπόθεση για έναν γιατρό, ο οποίος κατηγορείται από ασθενείς του πως τις παρενόχλησε φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το iefimerida.gr.

Ο γιατρός μάλιστα συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ασέλγειας. Σύμφωνα με τις περιγραφές του φερόμενου ως θύματος του γιατρού, εκείνος της έκανε… μασάζ σε επίμαχα σημεία μετά από ένεση κορτιζόνης, καθώς έπασχε από κρίσεις βήχα. Η κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και διαπίστωσε πως υπήρχαν και άλλες αναφορές σε βάρος του γιατρού.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Ιουνίου για μία γυναίκα, η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με πνευμονολόγο. Η άτυχη γυναίκα κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς ότι: «λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε με προηγούμενα άτομα από εμένα, εισήλθα στον χώρο του γραφείο του και ταυτόχρονα στον χώρο που εξετάζει τους ασθενείς του γύρω στις 19:40. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω είναι κρίσεις βήχα. Μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου προκειμένου να με εξετάσει με το στηθοσκόπιο. Αρχικά με εξέτασε με το στηθοσκόπιο στην πλάτη και εν συνεχεία μου ζήτησε να βγάλω τον στηθόδεσμο μου αν δεν ντρέπομαι προκειμένου να με εξετάσει καλύτερα. Έχοντας του εμπιστοσύνη διότθι ήταν και γνωστός του πατέρα μου, εγώ σήκωσα το στηθόδεσμο, με τον γιατρό με εξετάζει με το στηθοσκόπιο. Αφού τελείωσε η εξέταση και κάναμε σπυρομέτρηση, μου είπε ότι επιβάλετε να κάνω ένεση κορτιζόνης γιατί τα χάπια που θα μου έδινε θα τα έπαιρνα για εννιά μέρες και θα πρηζόμουν».

Ρέθυμνο: Καταγγελία νοσηλεύτριας για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό | Ειδησεις Πάτρα νέα

Η γυναίκα που κατήγγειλε τον πνευμονολόγο συνέχισε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς, λέγοντας πως εκείνος την πίεσε για να κάνει ένεση κορτιζόνης και στη συνέχεια άρχισε να της κάνει μασάζ σε επίμαχα σημεία:

«Του εξήγησα ότι δεν θέλω να κάνω την ένεση και μου απάντησε ότι είναι μία στιγμή και θα τελειώσει και το κάνουμε για το καλό της υγείας μου. Του εξήγησα ότι δεν είμαι σύμφωνη με την ένεση και αν μπορούμε να την αποφύγουμε και αυτός μου απάντησε με αυστηρό ύφος ότι είναι απαραίτητο να μου κάνει ένεση κορτιζόνης προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας μου. Εγώ του ζήτησα να μην κάνουμε ένεση και αν γίνεται να πάρω κάποια αγωγή με αυτόν να μου απαντάει ότι έτσι πρέπει να γίνει.

Την στιγμή που ήμουν ξαπλωμένη στο εξεταστήριο, με ρώτησε δύο φορές από που θέλεις να στην κάνω και του απάντησα από την δεξιά πλευρά. Εγώ κράτησα το κολάν μου προκειμένου να μου κάνει την ένεση, με αυτόν να τραβάει το κολάν και το εσώρουχό μου λίγο παραπάνω με εμένα να νιώθω ότι φάνηκαν τα επίμαχα σημεία του σώματός μου. Η ένεση μου προκάλεσε αφόρητο πόνο. Πονώντας πάρα πολύ και αφού το κατάλαβε άρχισε να μου κάνει μασάζ με τα χέρια του στο σημείο όπου μου έκανε την ένεση και στη συνέχεια σε όλο τον δεξί γλουτό, από πολύ χαμηλά έως πολύ ψηλά. Κάποια στιγμή χτύπησε το κουδούνι και μου είπε να περιμένω εκεί και να μην σηκωθώ προκειμένου να ανοίξει στους επόμενους. Όταν επέστρεψε και αφού πονούσα ακόμη μου ζήτησε να γυρίσω στα πλάγια. Με το αριστερό του χέρι με κρατούσε κόντρα από το πλάγιο άνωθεν μέρος και συνέχισε να μου κάνει μασάζ με το σώμα του πολύ κοντά στο δικόι μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα άβολα και ταυτόχρονα σηκώθηκα όρθια. Αυτός με το αριστερό του χέρι με κρατούσε από την κοιλιακή χώρα και με το δεξί του χέρι να βρίσκεται ακόμη στον γλουτό μου. Εκεί του είπα φτάνει και πήγα στο γραφείο όπου έκατσα στην καρέκλα περιμένοντάς να μου δώσει τις εξετάσεις που είχα κάνει και ταυτόχρονα τον πλήρωσα.»

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τη γυναίκα αν υπήρχαν άλλοι στον χώρο απάντησε αρνητικά, ενώ στη συνέχεια τους ξεκαθάρισε πως «αρχικά ένιωθα ενοχές για αυτό που μου συνέβη και δεν ήρθα κατευθείαν στην αστυνομία. Επιθυμώ την ποινική δίωξή του. Η γυναίκα μετά από μερικές ημέρες επανήλθε στο αρμόδιο τμήμα ασφαλείας και κατέθεσε στους έμπειρους αστυνομικούς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την καταγγελία που έκανε. «Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είχε ιδιαίτερα διαχυτική συμπεριφορά απέναντί μου αποκαλώντας με μάλιστα ομορφιά μου και κούκλα μου. Ακόμη, η διάγνωσή του ήταν ότι δεν πάσχω από άσθμα και τα αποτελέσματα της σπυριομέτρησης ήταν πολύ καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Του είπα μετά την ένεση πως ‘’γιατρέ δεν θα κάτσω ξανά να μου κάνεις κορτιζόνη’’ και αυτός μου απάτνησε ‘’γιατί αλλιώς θα μου καθόσουν;’’», είπε στους αστυνομικούς και συνέχισε λέγοντας πως βγαίνοντας από το ιατρείο, ζαλισμένη, πήρε τηλέφωνο τον παθολόγο που την είχε στείλει στον συγκεκριμένο πνευμονολόγο.

«Στο τηλέφωνο μίλησα με την γραμματέα του γιατρού, που είναι σύζυγό του και με κλάματα της ζήτησα να μου πει με ποιον τρόπο γίνονται οι ενέσεις κορτιζόνης. Αυτή, χωρίς να αναφέρω τι είχε συμβεί, μου είπε ότι υπήρξαν κι άλλες κοπέλες που κατά τη διάρκεια της εξέτασης τους από τον ίδιο γιατρό είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά. Μάλιστα, μου είπε επί λέξει΄΄ αχ κορίτσι μου δεν περίμενα να γίνει αυτό και σε σένα’’. Στη συνέχεια μου είπε ότι μετά την ένεση κορτιζόνης δεν απαιτούνται μαλάξεις, παρά μόνο η τοποθέτηση βαμβακιού στο σημείο. Μου είπε να πάω στο γραφείο της και το συζητήσαμε και της είπα ότι θα τον καταγγείλω στην αστυνομία. Μάλιστα μου έδωσε το τηλέφωνο μίας κοπέλας, η οποία είχε βιώσει παρόμοια πράγματα με εμένα, επικοινώνησα μαζί της και έμαθα ότι μετά από εμένα τον είχε καταγγείλει και εκείνη», επισήμανε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Στους αστυνομικούς είχε καταθέσει και μία γυναίκα για παρόμοιο συμβάν παρενόχλησης το 2018. Πλέον η υπόθεση οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες.

Written by

Τα νέα της Υγείας