Connect with:
HomeΕιδήσειςΔικαστική έρευνα σε καταγγελία εγγύου για το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Δικαστική έρευνα σε καταγγελία εγγύου για το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Αδιανόητη και εγκληματική συμπεριφορά καταλογίζει σε γιατρούς δύο νοσοκομείων ένα ανδρόγυνο από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο», αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με συνέπεια να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επελήφθησαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας την 39η εβδομάδα της κύησής της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο».

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid-19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις.

Το «Ιπποκράτειο» υποστηρίζει πως η γυναίκα: «Εξετάστηκε από μαία και γιατρό στην Covid κλινική βάσει πρωτοκόλλου – Δεν έχριζε άμεσης εισαγωγής». Ωστόσο, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική.

Written by

Τα νέα της Υγείας