Connect with:
HomeΕιδήσειςLunsumio Roche: Έγκριση της Ε.Ε. σε φάρμακο για το λέμφωμα

Lunsumio Roche: Έγκριση της Ε.Ε. σε φάρμακο για το λέμφωμα

Το διειδικό φάρμακο της Roche, Lunsumio έλαβε την έγκριση της ευρωπαϊκής επιτροπής για τη θεραπεία ασθενών με ωοθυλακικό λέμφωμα που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο προηγούμενες θεραπείες. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία μετά την απώλεια της ευρεσιτεχνίας για το Rituxan για αιματολογικές κακοήθειες αναζητούσε νέα σκευάσματα που θα μπορούσαν να αναπληρώσουν την απώλεια από το Rituxan. περιουσιακά στοιχεία για να αναπληρώσει το οπλοστάσιό της για τον καρκίνο του αίματος. Το Lunsumio, ή mosunetuzumab για το λέμφωμα μπορεί να ανταγωνιστεί τις θεραπείες CAR-T που έχουν πάρει έγκριση για τη νόσο.

«Το Lunsumio είναι ένα φάρμακο που είναι άμεσα διαθέσιμο, επομένως οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να περιμένουν για να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους », επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Roche την Τετάρτη, με στόχο να τονίσει το πλεονέκτημα του φαρμάκου της σε σχέση με τις αποτελεσματικές αλλά λιγότερο βολικές θεραπείες με CAR-T κύτταρα. Πριν από το Lunsumio, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τον περασμένο μήνα τη θεραπεία CAR-T της Novartis, Kymriah με την ίδια ακριβώς ένδειξη θυλακιώδους λεμφώματος τρίτης γραμμής (FL). Ανταγωνιστικές θεραπείες CAR-T αποτελούν επίσης το Yescartaτης Gilead Sciences, καθώς και το Breyanzi της Bristol Myers Squibb . Ωστόσο, οι θεραπείες CAR-T περιλαμβάνουν περίπλοκες διαδικασίες παραγωγής που συνήθως χρειάζονται περισσότερες από δύο εβδομάδες για να επιστραφεί το τελικό προϊόν στον ασθενή για έγχυση. Και οι ασθενείς προς το παρόν πρέπει να πάνε σε καθορισμένα μεγάλα κέντρα θεραπείας για να λάβουν θεραπεία CAR-T.

Η Roche με το πλεονέκτημα που διαθέτει το Lunsumio της άμεσης διαθεσιμότητας και με ανταγωνιστική αποτελεσματικότητα φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει έδαφος.

Written by

Τα νέα της Υγείας