Connect with:
HomeΕιδήσειςΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κατεψυγμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα κατεψυγμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Την ανάκληση κατεψυγμένου προϊόντος μπούτι κοτόπουλο αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων» έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΚΛΗΘΕΝ ΠΡΟΪΟΝ

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

«Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Κοτόπουλα Πίνδος: Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η απόσυρση του προϊόντος

Όπως αναφέρει, ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ, σε συνέχεια της ανάκλησης προϊόντος που προέκυψε στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων του ΕΦΕΤ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου, έχει ήδη προβεί στην απόσυρση της μικρής ποσότητας του προϊόντος, που είχε διατεθεί στην αγορά, σε ποσοστό 98,7%. Πρόκειται για το προϊόν με κωδικό «Μπούτι κοτόπουλου κατεψυγμένο σε δισκάκι» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023.

«Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ με γνώμονα πάντα την υγεία των καταναλωτών και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων από κοτόπουλο που παράγει και διανέμει, λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς το διαρκή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων με την υπογραφή ΠΙΝΔΟΣ. Απολογούμαστε στους καταναλωτές μας για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με αμείωτη επιμέλεια και προσήλωση στη διασφάλιση της ποιότητας που αποτελεί θεμελιώδη αξία της λειτουργίας μας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Written by

Τα νέα της Υγείας