Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΑσφάλισηAσφαλιστήρια υγείας και μώβ μέδουσα

Aσφαλιστήρια υγείας και μώβ μέδουσα

Η μωβ μέδουσα θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στη Μεσόγειο. Τα πλοκάμια της είναι αόρατα και φτάνουν έως και τα 10 μέτρα. Το τσίμπημά της είναι ιδιαίτερα επώδυνο.

Όλοι οι λουόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται και να προσέχουν, και ιδιαίτερα εάν έχουν ιατρικό ιστορικό, αλλεργίες, εάν είναι ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, παιδιά, βρέφη και γενικότερα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το τσίμπημα μιας μωβ μέδουσας είναι ένα ατύχημα, ένα τυχαίο γεγονός, άνευ της θελήσεως του ασφαλισμένου. Αρκετές φορές για την αντιμετώπισή του, εφαρμόζονται απλοί πρακτικοί τρόποι ανακούφισης των συμπτωμάτων. Ωστόσο όμως συμβαίνουν και περιστατικά τσιμπημάτων που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα ή ακόμα και φροντίδα μηνών.

Όλα σχεδόν τα ασφαλιστήρια υγείας παρέχουν κάλυψη ιατρικής φροντίδας από τυχαίο και έκτακτο περιστατικό, όπως ένα αναπάντεχο τσίμπημα μωβ τσούχτρας, σε ένα διευρυμένο δίκτυο ιατρικής εξυπηρέτησης. Ο ασφαλισμένος ανάλογα τη φροντίδα που θα χρειαστεί και τις παροχές που αναγράφονται στο ασφαλιστήριό του, είτε θα πληρώσει τα έξοδα και κατόπιν να αποζημιωθεί, είτε θα πληρώσει μια ελάχιστη συμμετοχή 10-15-20 ευρώ, είτε θα εξυπηρετηθεί τελείως δωρεάν όταν επισκεφθεί τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία με την εταιρεία του.

Τα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν ακόμα και την ακραία περίπτωση που κατόπιν ενός τσιμπήματος από μωβ μέδουσα, απαιτηθεί μια αναγκαστική νοσηλεία μερικών ωρών ή και με διανυκτέρευση, και πάντοτε σύμφωνα με τους όρους και τις παροχές που αναγράφονται στο κάθε ασφαλιστήριο.

Επιπλέον αρκετά ασφαλιστήρια γενικών κλάδων όπως για παράδειγμα αυτοκινήτου, κατοικίας, σκάφους, παρέχουν συνοδευτικά και ορισμένες ιατρικές καλύψεις για έκτακτα περιστατικά και φροντίδα, ιδιαίτερα χρήσιμες και αξιοποιήσιμες.

Σε περίπτωση που κατόπιν ενός τσιμπήματος από μωβ μέδουσα ο ασφαλισμένος εκδηλώσει ανησυχητικά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο, ζάλη, πονοκέφαλο, πυρετό, αίσθημα καψίματος, δυσκολία αναπνοής, πόνο στο στήθος, εξάπλωση εξανθημάτων στο σώμα του κτλ. ή το τσίμπημα συνέβη σε ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα, ή παρατηρείται αυξητική κλιμάκωση στον πόνο και στα συμπτώματα, θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να επικοινωνήσει με τον προσωπικό του διαμεσολαβητή και την ασφαλιστική του εταιρεία, και να επισκεφθεί γιατρό ή και τα εξωτερικά ιατρεία ενός συνεργαζόμενου νοσοκομείου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Written by

Τα νέα της Υγείας