Connect with:
HomeΕιδήσειςΕιδικός έλεγχος σπίλων στην Ευρωκλινική

Ειδικός έλεγχος σπίλων στην Ευρωκλινική

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί και με αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα, παρέχει ειδικό έλεγχο σπίλων έως και τις 30 Ιουνίου σε προνομιακή τιμή (10 €) για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη.

Η δράση έχει ως βασικό μήνυμα «Απολαμβάνουμε τον ήλιο με ασφάλεια» και έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό και να αναδείξει την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

Ο έλεγχος σπίλων πραγματοποιείται στο ιατρείο μελανώματος της Ευρωκλινικής από Διευθυντές Πλαστικούς Χειρουργούς, Εξειδικευμένους στους σπίλους και το μελάνωμα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους σπίλους:

Γιατί πρέπει να κάνουμε προληπτικό έλεγχο σπίλων το καλοκαίρι;

Ο ήλιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για να αλλάξει μια ελιά (σπίλος), και από καλή να γίνει επικίνδυνη. Γι’ αυτό αυτή την εποχή είναι καλό να ελέγξουμε τις ελιές μας και τις ελιές των παιδιών μας, και να πάρουμε μια υπεύθυνη γνώμη γι’ αυτές. Το βασικό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει πάντα να βάζουμε αντηλιακό πριν εκτεθούμε στον ήλιο. Όποιο αντηλιακό κι αν βάλουμε, μπορούμε να μαυρίσουμε, αλλά για να είμαστε προστατευμένοι, πρέπει να ξαναβάζουμε αντηλιακό κάθε 2 ώρες.

Για ποιους σπίλους πρέπει να ανησυχούμε;

Όταν ένας σπίλος έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ονομάζεται δυσπλαστικός ή άτυπος σπίλος και έχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε μελάνωμα:
Τα χαρακτηριστικά των άτυπων είναι τα παρακάτω: Ασυμμετρία, τα όρια της βλάβης είναι συχνά ασαφή, πολυχρωμία, Διάμετρος, Ανάπτυξη. Η μεταβολή κατά την διάρκεια του χρόνου, των βασικών χαρακτηριστικών μιας ελιάς (χρώμα, μέγεθος, σχήμα,) ή εμφάνιση πόνου, κνησμού ή αιμορραγίας.

Written by

Τα νέα της Υγείας