Connect with:
HomeΕιδήσειςΤάκης Δουμάνογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Euromedica

Τάκης Δουμάνογλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Euromedica

Έχει εργασθεί πάνω από 25 χρόνια στην επενδυτική τραπεζική και έχει καταλάβει ανώτατες εκτελεστικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Διευθύνοντος Συμβούλου, σε αναγνωρισμένες επενδυτικές τράπεζες του εσωτερικού (Alpha Finance, ETEΒA, IBG). Έχει επίσης εργαστεί στην πλευρά των δανειοληπτών, η οποία του έδωσε την ευκαιρία για σφαιρική έκθεση τόσο από τη μεριά του δανειστή όσο και από αυτή του δανειζόμενου. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει πάρει μέρος σε διάφορες Επενδυτικές Επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια.

Σπούδασε στο University of Pittsburgh,  1985-1986 με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στις χρηματοδοτήσεις και εξειδίκευση στο διεθνές εμπόριο, την μακροοικονομία και την επιχειρηματική έρευνα. Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Οικ/κών & Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ)1980-1985 με έμφαση στα οικονομικά και εξειδίκευση στη στατιστική.

Άνθρωπος «κλειδί» για την παρουσία του Farallon fund  στην Ελλάδα και στη Euromedica ο Τάκης Δουμάνογλου.

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον Μάιο του 2018 με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο ίδιος από τις αρχές του 2016 και έως και το Μάρτιο 2017 μετείχε στην Επιτροπή Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή αξιολογούσε τη Διοίκηση του ΤΧΣ

Στην επαγγελματική του πορεία μεταξύ άλλων ήταν:

CHANGE4ELLAKTOR ΠΡΟΦΙΛ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. - PDF ΔΩΡΕΑΝ Λήψη

Ο κ. Δουμάνογλου ήταν έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της Insight Capital, εταιρείας εξειδικευμένης στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, με έδρα το Κολωνάκι.

Στην Axon Holdings Group Διευθύνων Σύμβουλος απο το 2007 – 2011. Πρίν στη Euromedica Α.Ε. ως  Σύμβουλος Διοίκησης με κΚύρια αρμοδιότητα αφορούσε την επίβλεψη των εργασιών κάθε θυγατρικής. Μεταξύ άλλων κάλυπτε τις σχέσεις με θεσμικούς επενδυτές για τις εισηγμένες εταιρίες του ομίλου με σκοπό τη διεύρυνση και του
εμπλουτισμό της μετοχικής βάσης με διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Επιπλέον ασχολήθηκε με την ανάπτυξη σε νέους επιχειρηματικούς τομείς με σκοπό την καλύτερη διασπορά του χαρτοφυλακίου επενδύσεων.

Στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. (IBG) απο 2003 – 2006 ως Διευθύνων Σύμβουλος.

Στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. το 2001 -2003 ως Διευθυντής Εξαγορών και Συγχωνεύσεων.

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου σε έργα ιδιωτικοποιήσεων, όπως των Ελληνικών Πετρελαίων, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της ΛΑΡΚΟ και πολλών άλλων.

Στην ETEBA A.E. το 1997-2001 ως Σύμβουλος Διοίκησης. Ασχολήθηκε με θέματα που άπτονται στη βελτίωση
των παρεχομένων υπηρεσιών και στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης: – Χειρίστηκε συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής, όπως εξαγορών & συγχωνεύσεων (Αλουμύλ, Βιοχάλκο, Axon Holdings, CAP, Όμιλος
Μυτιληναίου), εισαγωγή στο Χ.Α. (Σωληνουργία Κορίνθου), ιδιωτικές τοποθετήσεις (Αλουμύλ, Olympic Catering, Μυτηλιναίος, Χάλκορ), και ιδιωτικοποιήσεων (Διώρυγα Κορίνθου).

Στην Alpha Finance A.E. το 1990-1997 ως Βοηθός Δ/ντής: Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό εργασιών που αφορούσαν
εταιρικές χρηματοδοτήσεις, εισαγωγή εταιριών στο Χ.Α., πώληση εταιριών σε ξένους επενδυτές, εκκαθάριση του Συγκροτήματος Σκαλιστήρη και της Παπαστρατή Α.Ε., εταιρικές αναδιαρθρώσεις, και αναδιαρθρώσεις δανείων.
Επίσης συμμετείχε στην επενδυτική επιτροπή της θυγατρικής που ασχολείτο με venture capital.

Written by

Τα νέα της Υγείας