Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΑσφάλισηΙΣΑ: Να αποσυρθεί το μέτρο συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων σε ανασφάλιστους μόνο από δημόσιες δομές υγείας

ΙΣΑ: Να αποσυρθεί το μέτρο συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων σε ανασφάλιστους μόνο από δημόσιες δομές υγείας

Να αποσυρθεί το μέτρο που προβλέπει τη συνταγογράφηση μόνο από δημόσιες δομές υγείας, φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους πολίτες, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας.

«Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Η εφαρμογή του εν λόγου μέτρου πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία, στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών», αναφέρει ο ΙΣΑ. Τονίζει ότι «οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία, το δικαίωμα τουλάχιστον ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας».

Written by

Τα νέα της Υγείας