Connect with:
HomeΕιδήσειςΚόσμος υγείας… Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου, στο παρελθόν

Κόσμος υγείας… Σαν σήμερα 21 Φεβρουαρίου, στο παρελθόν

2020
Ο πρώτος Ευρωπαίος που προσβλήθηκε από τον covid-19, πεθαίνει σε νοσοκομείο της Βενετίας στην Ιταλία. Πρόκειται για τον 78χρονο συνταξιούχο οικοδόμο, Αντριάνο Τρεβιζάν.
2012
O ελληνοαμερικανός χειρουργός, ο Μιχάλης Μακρής (Michael Macris), πραγματοποιεί εγχείριση διπλού μπάι-πας, η οποία μεταδίδεται, για πρώτη φορά, απευθείας μέσω του Twitter, με σύντομα μηνύματα και φωτογραφίες.
1999
Πεθαίνει η Γκέρτρουντ Έλιον (Gertrude Elion), αμερικανίδα βιοχημικός, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1988 μεζί με τους George Hitchings και James Black, για την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων στην διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων φαρμάκων. Το έργο της οδήγησε στην δημιουργία της Ζιδοβουδίνης (AZT), της Ακικλοβίρης (ACV), για την αντιμετώπιση του AIDS, της μόλυνσης από έρπητα αντίστοιχα, κ.α.
1968
Πεθαίνει ο Χάουαρντ Φλόρεϊ (Howard Florey), αυστραλός παθολόγος, που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1945, μαζί με τους Ernst Chain και Alexander Fleming για το ρόλο τους στην ανάπτυξη της πενικιλλίνης. Αν και ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ είχε ανακαλύψει την πενικιλλίνη, ο Φλόρεϊ συνέβαλε τα μέγιστα στις πρώτες κλινικές δοκιμές.
1941
Πεθαίνει ο Φρέντερικ Μπάντινγκ (Frederick Banting), καναδός γιατρός που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1923, μαζί με τον John Macleod για την ανακάλυψη της ινσουλίνης το 1921.
1895
Γεννιέται ο Χένρικ Νταμ (Henrik Dam), δανός βιοχημικός,που βραβεύτηκε με Νόμπελ Ιατρικής το 1943, μαζί με τον Edward Doisy για την ανακάλυψη της βιταμίνης Κ, το 1935.
1866
Γεννιέται ο Άουγκουστ φον Βάσερμαν (August von Wassermann), γερμανός βακτηριολόγος ο οποίος ανέπτυξε ένα τεστ για τη διάγνωση της σύφιλης το 1906 (τεστ Βάσερμαν).
Written by

Τα νέα της Υγείας