Connect with:
HomeΕιδήσειςΙδρύθηκε το Mediterranean Lifestyle Medicine Institute

Ιδρύθηκε το Mediterranean Lifestyle Medicine Institute

Η Ιατρική του Τρόπου Ζωής είναι ο παλαιότερος και, ταυτόχρονα, ο νεότερος κλάδος της ιατρικής επιστήμης! Στοχεύει στην πρόληψη και θεραπεία των χρόνιων, μη μεταδοτικών ασθενειών, και την επίτευξη όχι μόνο καλής υγείας αλλά και ευεξίας. Όλα αυτά μέσω προώθησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής που θα έχει επαρκή σωματική δραστηριότητα, ισορροπημένη διατροφή, σωστό και τακτικό ύπνο, επιτυχημένη διαχείριση του στρες και της κατάθλιψης, και αποτροπή καταχρηστικών συμπεριφορών.

Ο Τρόπος Ζωής των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της Μεσογείου έχει αποδειχθεί από τους πιο υγιεινούς και απολαυστικούς, με βάση τα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία και την εμπειρία των ανθρώπων που τον ζουν.

‘’Για να μελετήσουμε και προωθήσουμε την έννοια του παραδοσιακού Μεσογειακού Τρόπου Ζωής, ως υγιούς παραδείγματος για παγκόσμιες παρεμβάσεις ιατρικής στον τρόπο ζωής, προχωρήσαμε στην ίδρυση του Mediterranean Lifestyle Medicine Institute στο νησί της Λέρου.

Τα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνουν παγκοσμίου φήμης ειδικούς στην έρευνα του Τρόπου Ζωής (Lifestyle Science research), έμπειρους κλινικούς ιατρούς και επαγγελματίες υγείας, και ηγέτες εθνικών και παγκόσμιων Οργανισμών Lifestyle Medicine.

Το Ινστιτούτο φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για επιστήμονες (ερευνητές, μελετητές, επαγγελματίες υγείας και φοιτητές) και διαμορφωτές πολιτικής από όλο τον κόσμο που θα έρθουν στην Ελλάδα και το νησί της Λέρου όχι μόνο για να ερευνήσουν και να μάθουν, αλλά και να ζήσουν τον Μεσογειακό Τρόπο Ζωής’’.

Μπορείτε  να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Ινστιτούτου https://medlifestyle.org, και να διαβάσετε τους στόχους και τη φιλοσοφία του.

Στο Ινστιτούτο μπορούν να γίνουν μέλη επαγγελματίες και φοιτητές από τους τομείς της υγείας, του ιατρικού και εναλλακτικού τουρισμού, του περιβάλλοντος σε σχέση με την υγεία, και όλους όσους ασπάζονται τη φιλοσοφία και τους στόχους του Ινστιτούτου.

Written by

Τα νέα της Υγείας