Connect with:
HomeΕιδήσειςΊδρυμα Μποδοσάκη: Τέσσερις υποτροφίες μεταδιδακτορικών ερευνητικών υποτροφιών 2022-2023

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Τέσσερις υποτροφίες μεταδιδακτορικών ερευνητικών υποτροφιών 2022-2023

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για 15η συνεχή χρονιά την χορήγηση τεσσάρων μεταδιδακτορικών υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2022 – 2023, στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου».

Οι υποτροφίες θα αφορούν ένα από τα εξής επιστημονικά πεδία:

Ενεργειακή Τεχνολογία, Περιβάλλον, Υλικά-Νανοτεχνολογία, Οπτοηλεκτρονική, Τεχνολογίες Νέφους και Έξυπνων Συσκευών, Τεχνολογίες Ρομποτικής και Μηχανική Όραση, Πληροφορική – Επιστήμη Δεδομένων, Αμεροληψία και Ποικιλομορφία (Diversity) στη Μηχανική Μάθηση, Βιοτεχνολογία – Αγροτική Ανάπτυξη, Ανοσοβιολογία, Αναγεννητική Ιατρική, Γενετική, Γονιδιωματική Υπολογιστική, Καρκινογένεση, Νευροεπιστήμες και Φαρμακολογία.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την 15η Απριλίου 2022. Θα χορηγηθούν σε κατόχους διδακτορικού διπλώματος τέσσερις υποτροφίες για έρευνα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη έτος. Το ποσό της υποτροφίας θα ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ετησίως για έρευνα στην Ελλάδα και σε 30.000 ευρώ ετησίως για έρευνα στο εξωτερικό.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://www.bodossaki.gr/. Προαιρετικά, οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να διερευνήσουν τη δυνατότητα συμπληρωματικής οικονομικής υποστήριξης από το πρόγραμμα υποτροφιών του Hellenic Institute of Advanced Studies μέσω του συνδέσμου: https://hellenic-ias.org/fellowships/.

Written by

Τα νέα της Υγείας