Connect with:
HomeDoctorSpotΕυρετήριο ιατρώνΔρ. Βασίλειος Κρέτσης, Πλαστικός Χειρούργος

Δρ. Βασίλειος Κρέτσης, Πλαστικός Χειρούργος

Ο Πλαστικός Χειρουργός Βασίλειος Κ.Κρέτσης είναι Απόφοιτος και Yποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής και κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων του απονεμήθηκε το Ανώτατο Δίπλωμα από την Ευρωπαική Επιτροπή Πλαστικής, Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (FEBOPRAS) και το πιστοποιητικό ειδικότητας από την Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής (HESPRAS).

Ο Βασίλειος Κ. Κρέτσης μετά από εξετάσεις γιά την απόκτηση του απαραίτητου διπλώματος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την απόκτηση ειδικότητας ή εξειδίκευσης USMLE (United States  Medical Licence Examinations) έγινε δεκτός και απέκτησε τον τίτλο του συνεργάτη (Fellow) του φημισμένου Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια University of California, Irvine. Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική Χειρουργική υπό την καθοδήγηση των διεθνών φήμης καθηγητών του University of California, Irvine Professor Bruce F.Connell και Professor Malcolm D. Paul καθώς και στη Μικροχειρουργική Αποκατάσταση του Μαστού με τη χρήση αυτόλογων ιστών υπό την καθοδήγηση του Παγκοσμίου φήμης Καθηγητή Professor Gregory R.Evans και Professor Mark. R Kobayashi M.D.

Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του στο University of California of Irvine απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον τομέα της κρανιοπροσωπικής χειρουργικής υπό τις οδηγίες του κρανιοπροσωπικού χειρουργού Professor Michael J.Sundine. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να αναλαμβάνει και να πραγματοποιεί πρωτοποριακές επεμβάσεις Αισθητικής Χειρουργικής προσώπου όπως (Endoscopic Mid Face Lift, Εndoscopic Neck Lift,) καθώς και να αναλαμβάνει τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις ρινοπλαστικής μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική.

Ο Dr Κρέτσης έχει εξειδικευτεί σε μικροχειρουργικές τεχνικές μέσω των οποίων μπορεί και πραγματοποιεί πρωτοποριακές επεμβάσεις αυτομεταμόσχευσης (ελεύθερη μεταφορά ιστών) για την κάλυψη σύνθετων ελλειμμάτων μετά από ογκολογικές επεμβάσεις. Όπως ανακατασκευή μαστού με αυτόλογους ιστούς μετά από μαστεκτομή, δημιουργία νεογλώσσας καθώς και γνάθου μετά από ογκολογικές επεμβάσεις χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου. Επίσης σύνθετα ελλείμματα μετά από ατυχήματα καθώς και ακρωτηριασμούς αποκαθιστούνται αισθητικά και λειτουργικά με τις παραπάνω πρωτοποριακές τεχνικές. Περιπτώσεις παράλυσης του προσωπικού νεύρου από διάφορες αιτιολογίες αποκαθιστούνται πλέον λειτουργικά με την ελεύθερη μεταφορά νευρικών μοσχευμάτων η οποία είναι μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται στα πλέον εξειδικευμένα κέντρα του κόσμου. Επίσης περιπτώσεις λεμφοιδήματος των άνω και κάτω άκρων αντιμετωπίζεται πλέον λειτουργικά με την ελεύθερη αγγειούμενη μεταφορά λεμφαδένων από άλλο σημείο του σώματος στο πάσχον μέλος έτσι ώστε μετά από λίγο καιρό επιτυγχάνεται η βελτίωση ή και εξαφάνιση αυτής της αναπηρικής για τον ασθενή κατάστασης.

Ο Βασίλειος Κ.Κρέτσης υιοθετεί και εφαρμόζει ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό έχει να επιδείξει σήμερα η Πλαστική Χειρουργική στον Αισθητικό και Επανορθωτικό τομέα.

Είναι πρωτοπόρος σε μια σειρά επεμβάσεων Αισθητικής Χειρουργικής όπως η Ενδοσκοπική Ανόρθωση του Μέσου Προσώπου (Mid Face-Star Lift), η ενδοσκοπική ανόρθωση λαιμού (Endoscopic Neck Lift), η μέθοδος της ΒΙΟΑΝΑΠΛΑΣΗΣ (Biorepair) την οποία και ο ίδιος εξέλιξε. Μια πρωτοποριακή μέθοδος ανάπλασης και αντιγήρανσης του προσώπου και όχι μόνο καθώς και μια σειρά νέων τεχνικών και επεμβάσεων που καλύπτουν όλα τα επίπεδα της Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής όπως Αποκατάσταση του Μαστού μετά από Μαστεκτομή με τη χρήση μικροχρειρουργικών τεχνικών και αυτόλογων ιστών καθώς και έγχυση λίπους με χρήση βλαστοκυττάρων.

Άρθρα του Βασίλειου Κ.Κρέτση έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή καταξιωμένα περιοδικά Πλαστικής Χειρουργικής, με το πιο πρόσφατο Άρθρο υπό τον τίτλο “Longevity of SMAS Facial Rejuvenation and support. Να βρίσκεται ανάμεσα στο πιο δημοφιλή άρθρο στο παγκοσμίους φήμης Περιοδικό Πλαστικής Χειρουργικής Plastic and Reconstructive June 2010. Είναι σύμβουλος για την εξέλιξη νέων προιόντων και τεχνικών σε Παγκόσμια Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής και ερευνητής με πρωτοπόρα αποτελέσματα στην ανάπλαση προσώπου με τη χρήση Βλαστοκυττάρων και Αυξητικών Παραγόντων.

Ο Dr Κρέτσης παρακολουθεί και ενημερώνεται συνεχώς για νέες τεχνικές εξέλιξης και μελλοντικές τάσεις στην Πλαστική Χειρουργική συμμετέχοντας σε Παγκόσμια Συνέδρια αλλά και σαν κύριος ομιλητής σε Διεθνή Συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο Dr Κρέτσης είναι μια δημοφιλής προσωπικότητα καθώς έχει εμφανισθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και πολλές συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ημερήσιο και Περιοδικό τύπο. Ο Dr Κρέτσης πέρα από τα ισχυρά τυπικά προσόντα που διαθέτει διακρίνεται για τη φυσικότητα και τη διαχρονικότητα των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνει με τις επεμβάσεις του.

Πιστέυει ακράδαντα στην επικοινωνία και τη σχέση εμπιστοσύνης έτσι ώστε ο ασθενής μετά την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση του να γνωρίζει και να εκτιμά ιδιαίτερα το αποτέλεσμα της κάθε επέμβασης που πρόκειται να υποβληθεί.

Ο Dr Κρέτσης από το 2010 έως το 2018 ήταν Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής ,Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN  και από το 2018 έως και σήμερα έχει αναλάβει την Διεύθυνση τής Κλινικής Πλαστικής,Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ όπου αποτελεί κέντρο Αριστείας – CENTER OF EXCELLENCE στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου και του Μαστού.

Είναι μέλος

  1. European Board of Plastic and Reconstructive Surgery
  2. Fellow University of California, Irvine
  3. G.M.C (Ln) General Medical Council London
  4. Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής , Αισθητικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής
  5. Ελληνική Εταιρεία Μελανώματος
  6. Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού
Written by

Τα νέα της Υγείας