Connect with:
HomeΕιδήσειςΠ.Ν. Πατρών: Ανάγκη ανασχεδιασμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Π.Ν. Πατρών: Ανάγκη ανασχεδιασμού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Μια γεύση από την πίεση που δέχεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κατά τη τελευταία της επίσκεψης. Σχεδόν 500 περιστατικά διαχειρίζεται σε κάθε εφημερία την περίοδο πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ελένη Παυλίδου, στο pelop.gr επιτελείται σημαντικό υγειονομικό έργο καθώς από το σύνολο σχεδόν των 500 περιστατικών περίπου το ένα τέταρτο χρειάζεται νοσηλεία εφόσον αυτό κρίνεται μετά από πλήρη εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο. Για αυτό οι υγειονομικοί ζητούν να επιλυθεί το χωροταξικό πρόβλημα με την αναδιάταξη του ΤΕΠ και την πλήρη ανάπτυξή του ως αυτόνομου Τμήματος καθώς και την ανακατασκευή του. Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη η κ. Γκάγκα δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στο να υλοποιηθεί η μελέτη που έχει κάνει ήδη η διοίκηση για την χωροταξική αναδιάταξη του Τμήματος. Ταυτόχρονα η διοίκησή του νοσοκομείου προχωρά στην αυτοτέλεια του Τμήματος σε εργαστηριακό και απεικονιστικό επίπεδο.

Με δεδομένη τη θερινή πίεση λόγω των διακοπών ιδιωτών γιατρών για κάποιες ώρες ασθενείς μπορεί να περιμένου στα φορεία στο ΤΕΠ, καθώς η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη, όπως περιέγραψε ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Διευθυντής Τμήματος Λοιμώξεων ΠΓΝΠ και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΓΝΠ, Μάρκος Μαραγκός. Στην κατεύθυνση αυτή στη συζήτηση έγινε κατανοητό ότι χρειάζεται η αναβάθμιση των περιφερειακών νοσοκομείων καθώς και το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» αντιμετωπίζει ίδιες δυσκολίες. Οπότε στην Πάτρα θα πρέπει να μεταβαίνουν μόνο τα τριτοβάθμια περιστατικά. Όσο για την μεταμόρφωση του χώρου του ΤΕΠ ο κ. Μαραγκός επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός των διαγνωσμένων περιστατικών κορονοϊού, ύποπτων και των άλλων περιστατικών.

Τον πεπαλαιωμένο σχεδιασμό του ΤΕΠ επεσήμανε και ο διοικητής του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία χρηματοδότησης, ενώ ήδη διατίθεται αξονικός τομογράφος για το ΤΕΠ και φορητό ακτινολογικό μηχάνημα προς διευκόλυνση ασθενών και υγειονομικού προσωπικού. Επίσης, χρειάζεται η ενίσχυση των ανθρώπινων πόρων του νοσοκομείου, καθώς ορισμένοι βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν συνταξιοδοτηθεί. Επίσης, η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε την αναπληρώτρια υπουργό για την επιτακτική ανάγκη ανακαίνισης των χειρουργείων της δεκαετίας του 80’.

Written by

Τα νέα της Υγείας