Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΑσφάλισηΚαλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας αφαίρεση τατουάζ;

Καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας αφαίρεση τατουάζ;

Παρόλο που τελευταία έτη όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τη δερματοστιξία, ορισμένες έρευνες έδειξαν πως 1 στα 2 άτομα μετάνιωσαν για την επιλογή τους και 1 στα 3 άτομα επιθυμούν να αφαιρέσουν το τατουάζ για αισθητικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς λόγους.

Η αφαίρεση τατουάζ ανήκει στη Δερματολογία και διενεργείται από δερματολόγο-πλαστικό χειρούργο με χειρουργική επέμβαση ή επέμβαση laser, η οποία είναι και η περισσότερο διαδεδομένη μέθοδος και με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες.

Τα ασφαλιστήρια υγείας όλων των εταιρειών προβλέπουν αποζημίωση του ασφαλισμένου σε περίπτωση «Ασθενείας και Ατυχήματος» και με την προϋπόθεση ότι το περιστατικό υγείας συνέβη τυχαία, απρόβλεπτα και ακούσια από τη θέληση του ασφαλισμένου.

Η δερματοστιξία αποτελεί μια εκούσια επιλογή του κάθε ανθρώπου, που γίνεται συνειδητά για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς, ομορφιάς και μόδας. Οι όροι «Αφαίρεση τατουάζ» ή «δερματοστιξία» δεν συναντώνται μέσα στα ασφαλιστήρια υγείας ούτε στις παροχές, ούτε στις εξαιρέσεις. Ο όρος «Αισθητική Πλαστική Επέμβαση» συναντάται στις εξαιρέσεις αποζημίωσης όλων των ασφαλιστηρίων υγείας όλων των εταιρειών, όταν η επέμβαση αφορά τον καλλωπισμό του ασφαλισμένου όπως η επιθυμία της αφαίρεσης ενός τατουάζ.

Οι περιπτώσεις επεμβάσεων αισθητικής πλαστικής χειρουργικής που συναντώνται και αποζημιώνονται από όλα τα ασφαλιστήρια υγείας όλων των εταιρειών, αφορούν την αναγκαιότητα αποκατάστασης έπειτα από περιστατικά ασθενειών και ατυχημάτων, όπως ενδεικτικά περιστατικά εγκαυμάτων ή αποκατάστασης μαστού κατόπιν καρκίνου.

Μια ακόμη παράμετρος που πρέπει να αξιολογηθεί και αφορά τους κατόχους ασφαλιστηρίων υγείας είναι οι επιπλοκές, που μπορεί να προκύψουν στην υγεία κατόπιν ενός τατουάζ όπως ενδεικτικά οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, που θα απαιτήσουν άμεση ιατρική φροντίδα. Στην περίπτωση αυτή, ο κάτοχος ασφαλιστηρίου δύναται να κάνει χρήση των ιατρικών παροχών για έκτακτα περιστατικά σε συνεργαζόμενα νοσηλευτήρια και εφόσον ενημερωθεί το αρμόδιο τηλεφωνικό κέντρο ή δοθεί έγκριση εφόσον απαιτηθεί νοσηλεία και γενικότερα συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Άλλο περιστατικό είναι μια έκτακτη επίσκεψη για ιατρική φροντίδα και χορήγηση κορτιζόνης στα εξωτερικά ιατρεία ενός συνεργαζόμενου νοσοκομείου και άλλο περιστατικό η εισαγωγή και η νοσηλεία σε δωμάτιο.

Παρόλα αυτά τα τελευταία έτη, σχεδόν όλα τα ασφαλιστήρια υγείας προσφέρουν στους ασφαλισμένους, συμπληρωματικά με το κυρίως ασφαλιστικό πακέτο και πολλές έξτρα ιατρικές παροχές, εκπτώσεις και συνεργασίες με διάφορες επιχειρήσεις αισθητικής και καλλωπισμού. Οι παροχές αυτές δεν αποτελούν βασικούς όρους των ασφαλιστηρίων υγείας, αλλά προσφέρουν ποικίλες χρήσιμες και αξιοποιήσιμες ιατρικές παροχές.

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το διαμεσολαβητή και την εταιρεία σας.

Πηγή: nextdeal.gr

Written by

Τα νέα της Υγείας