Connect with:
HomeΕιδήσειςΠρωτοποριακή επέμβαση ελεφαντίασης στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Πρωτοποριακή επέμβαση ελεφαντίασης στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Eπέμβαση αντιμετώπισης ελεφαντίασης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε 26χρονη από την Κάλυμνο στο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Η επέμβαση στη νεαρή κοπέλα για την ελεφαντίαση έγινε στο ειδικό τμήμα Λεμφοιδήματος της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», το οποίο ήταν το μοναδικό στην Ελλάδα που ανέλαβε την ασθενή.

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Πανεπιστημιακής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου, η ασθενής σε ηλικία 6 ετών διαγνώσθηκε με νευροϊνωμάτωση τύπου 1, μια σοβαρή νόσο, η οποία προκάλεσε την ανάπτυξη μεγάλων όγκων των νεύρων μέσα στην πύελο, στον γλουτό και στον αριστερό μηρό.

Στη συνέχεια, παρουσίασε παραμορφώσεις στο σκελετό της και χρειάστηκαν ορθοπαιδικές επεμβάσεις για τη διόρθωση της ανισοσκελίας.

Σε ηλικία 15 ετών η παραμόρφωση δημιούργησε λεμφοίδημα στο αριστερό κάτω άκρο, που σταδιακά εξελίχθηκε σε ελεφαντίαση. Οι θεράποντες ιατροί της έκριναν ότι η νευροϊνωμάτωση είναι ανεγχείρητη και για την αναστολή της νόσου ξεκίνησαν τη χορήγηση ειδικών ογκοστατικών φαρμάκων. Παρά τον έλεγχο της ανάπτυξης του όγκου, η ελεφαντίαση χειροτέρευε και η ασθενής αδυνατούσε να περπατήσει ή να κινηθεί ελεύθερα.

Πλέον, η 26χρονη, που παρακολουθείται στη μετεγχειρητική της πορεία στο νοσοκομείο, μπορεί να ελπίζει ότι η καθημερινότητά της θα αλλάξει και θα ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Written by

Τα νέα της Υγείας