Connect with:
HomeΕιδήσειςΠαράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της CoViD προσωπικού νοσοκομείων

Παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της CoViD προσωπικού νοσοκομείων

Παρατείνεται έως το τέλος του έτους η ισχύς του μέτρου υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της CoViD για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αποδοχή της νέας δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο νομοσχέδιο, που επισυνάπτεται πιο κάτω, αναφέρετραι μεταξύ άλλων πως  παρατείνεται έως τις 31.12.2022, η ισχύς των ακόλουθων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της συνεχιζόμενης πανδημίας:

  • Η επαναξιολόγηση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.
  • Η ισχύς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 50 του ν. 4825/2021 για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. (άρθρα δεύτερο παρ. 2 και τρίτο).

Παρατείνονται, επίσης, έως τις 31 Μαίου 2022 διάφορα μέτρα, σχετικά με την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ήτοι:

Η ισχύς των διατάξεων που αφορούν την αποζημίωση i) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης 5 130 Υγειονομικής Περιφέρειας, ii) ιδιωτών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που παρέχουν υπηρεσίες για την κάλυψη κενών εφημερίας (εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση) σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., iii) πρόσθετων ενεργών εφημεριών των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. ειδικότητας αναισθησιολογίας, παθολογίας και πνευμονολογίας, καθώς και των υπηρετούντων σε Μ.Ε.Θ., που πραγματοποιούνται καθ` υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου ανά βαθμό και ζώνη αριθμού ενεργών εφημεριών.

Παρατείνονται εκ νέου από τη λήξη τους, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης, οι συμβάσεις με ιατρούς, οι οποίες έχουν συναφθεί από τον Ε.Ο.Δ.Υ., δυνάμει του άρθρου 41 του ν. 4058/2012 με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), των Ελεγχόμενων Δομών προσωρινής Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών (Κ.Ε.Δ.).

Written by

Τα νέα της Υγείας