Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΨίθυροι YγείαςΤο προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Έλενα Χουλιάρα στο ΣΦΕΕ

Το προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε η Έλενα Χουλιάρα στο ΣΦΕΕ

H πασίγνωστη, πλέον, AstraZeneca εδώ και μια δεκαετία διοικείται στην Ελλάδα από μία γυναίκα και, μάλιστα, Ελληνίδα, την Έλενα Χουλιάρα.

Kομψή και γοητευτική η συνήθως  χαμογελαστή κα Χουλιάρα γενικά δεν υπέφερε και λίγα με τα όσα έγιναν λόγω του εμβολίου και της αποτελεσματικότητάς του.

Τώρα βέβαια έχει διπλό λόγο να χαίρεται. Αφενός υπάρχει μελέτη, που δείχνει ότι μία αναμνηστική δόση με εμβόλιο Astra Zeneca θωρακίζει τον οργανισμό για τον κορωνοϊό, αφετέρου η εταιρεία έφτιαξε μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει και την παραλλαγή Όμικρον.

Σημειώνεται ότι όσα μονοκλωνικά πήραμε τέλειωσαν και δεν θα πάρουμε άλλα από τα γνωστά, καθώς δεν αντιμετωπίζουν τη νέα παραλλαγή. Πιθανότατα να πάρουμε, όταν εγκριθούν τα νέα της Astra Zeneca.

Επιπλέον, μία, ακόμη, λεπτομέρεια που ψιθυρίστηκε για την κα Έλενα Χουλιάρα είναι πως διεκδίκησε να έχει εντονότερη παρουσία στα θεσμικά όργανα της φαρμακοβιομηχανίας όπως ο ΣΦΕΕ, ποικιλοτρόπως,  και μάλιστα είχε και θέση στην άλλη θεσμική εκπροσώπηση των φαρμακευτικών, την PIF. Όμως πολύ ανδροκρατούμενος ο χώρος και δεν προχώρησε.

Written by

Τα νέα της Υγείας