Connect with:
HomeΕιδήσειςΚαι μέσω ΕΟΠΥΥ τα αντιικά φάρμακα

Και μέσω ΕΟΠΥΥ τα αντιικά φάρμακα

Ακόμη και στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν τα αντιικά φάρμακα που ήρθαν στη χώρα μας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, όσοι πληρούν τα κριτήρια και είναι θετικοί.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει σήμερα σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, ώστε να μπορούν οι γιατροί να εισέρχονται και να υποβάλλουν τα αιτήματά τους. Για τη χορήγησή τους θα απαιτείται συναίνεση του ασθενούς καθώς σύμφωνα με την κα.Γκάγκα, δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη άδεια, «άρα ο ασθενής θα υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα». Ωστόσο τα νέα αντιικά φάρμακα για τον κορονοϊό, έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση, αλλά όχι έγκριση, όπως διευκρίνισε.

Οι γιατροί θα μπορούν να τα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών όπως στην περίπτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, τα οποία αντικαθίστανται πλέον από τα αντιικά φάρμακα.
Η ίδια επιστημονική Επιτροπή θα ελέγχει τα αιτήματα και θα δίνει έγκριση ώστε να μπορούν να δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους, είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για όσους είναι εξωτερικοί ασθενείς.

Τα αντιικά φάρμακα θα μπορούν να τα παίρνουν οι ασθενείς με τα ίδια κριτήρια για όσους λάμβαναν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Written by

Τα νέα της Υγείας