Connect with:
HomeΑΓΟΡΑΨίθυροι YγείαςΕξαφανισμένος απο το Υπουργείο Υγείας ο δεξιός ψάλτης Τσιόδρας

Εξαφανισμένος απο το Υπουργείο Υγείας ο δεξιός ψάλτης Τσιόδρας

Ο κ. Τσιόδρας, δεξιός ψάλτης κατά τας «κομματικάς γραφάς», άνθρωπος συντηρητικός ως προς τις πολιτικές και κοινωνικές επιλογές του, με τις «Κασσάνδρες» που δεν είναι και τόσο «Κασσάνδρες» να κάνουν λόγο για περίεργα και απροσδιόριστα (ως προς τους τίτλους) «κενά» στην καριέρα του, αυτός λοιπόν υπήρξε για μήνες ο απόλυτος «γκουρού» της κυβερνητικής στρατηγικής για τη διαχείριση της πανδημίας.

Εξαφανίστηκε αιφνιδίως από το προσκήνιο, αλλά ο πρωθυπουργός φρόντιζε να διατηρεί τον «μύθο» του κ. Τσιόδρα ανακοινώνοντας μία στις τόσες πως συνομίλησε μαζί του ή πως ήταν παρών σε συνεδριάσεις κ.λπ.

Ώσπου ο κ. Τσιόδρας τόλμησε να αυτονομηθεί και, ομού μετά του κυρίου Λύτρα, να δημοσιεύσει σε μια σκανδιναβική επιθεώρηση κύρους την περίφημη μελέτη τους. Τι είπαν οι άνθρωποι; Πασίγνωστα πράγματα. Πως εκτός ΜΕΘ γενικά, και εκτός των ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής ειδικότερα, οι διασωληνωμένοι με Covid ασθενείς αντιμετωπίζουν κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν.

Έγινε το «σώσε». Ο Μητσοτάκης εξετέθη. .

Με λίγα λόγια, αποκαθηλώθηκε ο «γκουρού» αφού πρώτα ο Τσιόδρας έσπευσε δημοσίως να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της επιστημονικής έρευνας (είδες ανακλαστικά!). Όλα αυτά τα έκανε προφανώς για να εξιλεωθεί έναντι των ιδεολογικών φίλων του. Δεξιός ψάλτης γαρ. Αυτά παθαίνουν οι ψάλτες γενικώς. Διατηρούν τη «φωνή τους» όταν είναι χρήσιμοι. «Βραχνιάζουν» όταν επιστρέφουν στην ασημαντότητά τους.

Written by

Τα νέα της Υγείας